Μπάσκετ: Προτελευταία στροφή στην Α1

Τετάρτη, 09 Μαΐου 2018 12:16
UPD:12:16
INTIME SPORTS/ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
A- A A+

Με τη διεξαγωγή της 25ης και προτελευταίας αγωνιστικής στην κανονική περίοδο συνεχίζεται σήμερα το πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών, στο πρόγραμμα της οποίας ξεχωρίζει το ντέρμπι Παναθηναϊκός-ΑΕΚ την Παρασκευή (11/5), λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του Champions League από την Ένωση. 

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα μεταβεί στη Νέα Σμύρνη, με τον Πανιώνιο να παίζει τα τελευταία χαρτιά του ως προς την παραμονή στην κατηγορία, σε αγώνα που θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών.

Οι «κυανέρυθροι» ευελπιστούν πως ο Κόροιβος, με τον οποίο ισοβαθμούν στην προτελευταία θέση, θα ηττηθεί στη Χαλκίδα από την Κύμη, αν και η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει την 26η αγωνιστική, κατά την οποία ο Κόροιβος φιλοξενεί τα Τρίκαλα που έχουν ήδη υποβιβαστεί, ενώ οι «κυανέρυθροι» μόνο εύκολο έργο δεν θα έχουν στο Ρέθυμνο.

Στη Λάρισα αγωνίζεται ο Ολυμπιακός απέναντι στον ΓΣΛ Φάρο. Οι Θεσσαλοί δεν έχουν εξασφαλίσει μαθηματικά την παραμονή τους, ενώ την τελευταία αγωνιστική αντιμετωπίζουν στην Πυλαία τον ΠΑΟΚ, που μόνο αδιάφορος δεν είναι για το πλασάρισμά του στην πρώτη τετράδα.

Μάχη για τη θέση, από την οποία θα ξεκινήσουν στα πλέι οφ, θα γίνει στην Πάτρα, όπου ο τρίτος Προμηθέας φιλοξενεί το Λαύριο. Την ίδια ώρα, τρεις ομάδες δίνουν αγώνα για την 8η και τελευταία θέση που εξασφαλίζει συμμετοχή στα πλέι οφ.

Ο Κολοσσός Ρόδου είναι φαβορί για το «διπλό» στα Τρίκαλα, ενώ Άρης και Ρέθυμνο είναι οι άλλες δύο, οι οποίες θα λύσουν τις... διαφορές τους στον μεταξύ τους αγώνα στο Αλεξάνδρειο.

Το πρόγραμμα:

Τετάρτη, 9 Μαΐου (18:00)

  • ΓΣΛ Φάρος-Ολυμπιακός      
  • Πανιώνιος-ΠΑΟΚ           
  • Προμηθέας Πάτρας-Λαύριο   
  • Κύμη-Κόροιβος Αμαλιάδας    
  • Τρίκαλα-Κολοσσός Ρόδου    
  • Άρης-Ρέθυμνο              
  • Παναθηναϊκός-ΑΕΚ  (11/5, 20:00)

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις