Formula 1: Πρώτη νίκη για Χάμιλτον

Κυριακή, 29 Απριλίου 2018 18:28
UPD:18:30
EPA/VALDRIN XHEMAJ
A- A A+

Ο Λιούις Χάμιλτον αναδείχθηκε νικητής στο σημερινό Grand Prix του Μπακού, στο Αζερμπαϊτζάν, που ήταν ο τέταρτος αγώνας του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Η Mercedes του Βρετανού παγκόσμιου πρωταθλητή άφησε δεύτερο τον Φινλανδό πιλότο της Ferrari, Κίμι Ραϊκόνεν, ενώ τρίτος ήταν ο Σέρχιο Πέρεθ (Force India), που άντεξε στην πίεση του Σεμπάστιαν Φέτελ (Ferrari), ο οποίος αν κι εκκίνησε από την pole position αρκέστηκε στην τέταρτη θέση.

Ο αγώνας χαρακτηρίστησε από ανατροπές, απρόοπτα και εγκαταλείψεις, με τις Red Bull (Ντάνιελ Ρικιάρντο και Τζος Φερστάπεν) να συγκρούονται στο 41ο γύρο και να τίθενται εκτός κούρσας, ενώ διεκδικούσαν θέση στο βάθρο.

Ο Ρικιάρντο επιχείρησε να προσπεράσει τον Φερστάπεν σε μία ευθεία της πίστας, όμως ο ομόσταυλός του άλλαξε δύο φορές γραμμή. Ο Αυστραλός πιλότος έπεσε πάνω στο όχημα του Ολλανδού, αμφότεροι τέθηκαν εκτός αγώνα και ανάγκασαν το αυτοκίνητο ασφαλείας να διακόψει προσωρινά την κούρσα.

Μετά τους τέσσερις πρώτους, τη βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσαν κατά σειρά κατάταξης οι Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ (Ισπανία/Renault), Σαρλς Λεκλέρκ (Γαλλία/Sauber-Ferrari), Φερνάντο Αλόνσο (Ισπανία/McLaren-Renault), Λανς Στρολ (Καναδάς/Williams-Mercedes), Στόφελ Βαντούρν (Βέλγιο/McLaren-Renault) και Μπρέντον Χάρτλεϊ (Νέα Ζηλανδία/Toro Rosso-Honda).

Ο επόμενος αγώνας θα διεξαχθεί στην πίστα του Μοντμελό, στην Ισπανία.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις