Ν. Βούτσης: Ανάγκη ριζικής αλλαγής του άρθρου 86 του Συντάγματος

Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018 16:47
UPD:20:51
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Στην ανάγκη ριζικής αλλαγής του άρθρου 86 του Συντάγματος περί ευθύνης υπουργών στάθηκε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, παραλαμβάνοντας την Παρασκευή το πόρισμα της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για την υπόθεση Novartis από τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεόδωρο Δρίτσα.

«Έχει ωριμάσει, πλέον, σε όλες τις πτέρυγες της Βουλής, η ανάγκη ριζικής αλλαγής και τροποποίησης του άρθρου 86 του Συντάγματος», ανέφερε ο κ. Βούτσης.

Πρόσθεσε, δε, ότι «αποφεύχθηκε, τουλάχιστον, η σαφής παραγραφή των ενδεχόμενων αδικημάτων» και υπάρχει μία ενθάρρυνση της Δικαιοσύνης να συνεχίσει κατ' αποκλειστικότητα, πλέον, επί αυτού του ζητήματος.

Από την πλευρά του, ο κ. Δρίτσας σημείωσε πως «ολοκληρώσαμε τις εργασίες σε 10 συνεδριάσεις. Το τελικό μας πόρισμα οδηγεί στην άποψη ότι η Βουλή είναι αναρμόδια για να προχωρήσει στη δικαστική διερεύνηση των αδικημάτων της δωροληψίας και της δωροδοκίας για τα αναφερόμενα πολιτικά πρόσωπα, όπως και για το αδίκημα που ονομάζουμε "ξέπλυμα βρώμικου χρήματος"».

«Εκτιμώ ότι θα αποτελέσει μία τομή στην ερμηνεία του άρθρου 86 του Συντάγματος η απόφαση αυτή», συμπλήρωσε.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή