Ford: Δαγκώνοντας τα χείλη...

Η νέα Mustang σαρώνει τις αγορές λόγω της ισχυρής παράδοσης
Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018 12:54
A- A A+

Από την έντυπη έκδοση 

Του Γιάννη Κανουπάκη
[email protected]

Κάθε φορά που αναφερόμαστε στο εμβληματικό αυτό σπορ μοντέλο, δεν μπορούμε παρά να θυμίζουμε την ισχυρή παράδοση που έχει κτίσει εδώ και πολλές δεκαετίες. Το Mustang είναι μια «μπράντα» μόνο του, αυτό είναι το πλεονέκτημά του, όπως το 911, ή ακόμη και το Beetle, παλιότερα, στο ευρύτερο κοινό. Πολύ λίγα μοντέλα στην ιστορία του αυτοκινήτου το έχουν επιτύχει αυτό, με κοινό χαρακτηριστικό ότι ξεχωρίζουν είτε ως εικόνα είτε ανταποκρινόμενα σε όνειρα, αλλά και συγκεκριμένες απαιτήσεις/ανάγκες. Η νέα έκδοση του Ford Mustang, λοιπόν, που μόλις το αντικρίζεις... δαγκώνεις τα χείλη, ήρθε στην Ευρώπη με αναβαθμισμένο στιλ, εξελιγμένους κινητήρες και προηγμένα συστήματα άνεσης και ασφάλειας.

Από τις νέες τεχνολογίες ξεχωρίζει αυτή του εξατάχυτου μηχανικού κιβωτίου που συγχρονίζεται με τις στροφές του κινητήρα και η προσθήκη του Good Neighbour Mode που μειώνει αυτόματα τον θόρυβο από την εξάτμιση τις ώρες κοινής ησυχίας. Από πλευράς μηχανικών συνόλων, ο 5.0L V8 κινητήρας αποδίδει 450 ίππους και ο πιο αποδοτικός βενζινοκινητήρας 2.3L EcoBoost αντίστοιχα 290 ίππους. Αξιοσημείωτο, επίσης, είναι το νέο δεκατάχυτο αυτόματο κιβώτιο που βελτιώνει την επιτάχυνση και απόδοση. Προσοχή έχει δοθεί στην ποιότητα του εσωτερικού, με μαλακά υλικά και αλουμινένια φινιρίσματα. Στόχος, βέβαια, είναι ο οδηγός να νιώθει πάντα ο κυρίαρχος του παιχνιδιού, σαν άλλος Στιβ ΜακΚουίν στο τιμόνι μιας Mustang GT fastback, στη θρυλική ταινία «Bullitt».

Η παγκόσμια ζήτηση για τη νέα 2018 Ford Mustang έφερε το δημοφιλές sports coupe στην πρώτη θέση της κατηγορίας του για τρίτη συνεχή χρονιά. Οι παγκόσμιες πωλήσεις της Mustang το 2017 ανήλθαν σε 125.809 μονάδες, σύμφωνα με ανάλυση της Ford από τα πιο πρόσφατα στοιχεία ταξινομήσεων νέων οχημάτων ιδιωτικής χρήσης της IHS Markit. Τα στοιχεία αυτά -που συλλέγονται από κυβερνητικές και άλλες πηγές και αποτελούν το 95% των παγκόσμιων πωλήσεων νέων οχημάτων σε πάνω από 80 χώρες- δίνουν στη Mustang παγκόσμιο προβάδισμα στην κατηγορία sports coupe. Η Ford πούλησε 13.100 οχήματα Mustang πέρυσι στην Ευρώπη, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας και ξεπέρασε την Porsche 911 σε 13 ευρωπαϊκές αγορές, μεταξύ των οποίων το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ισπανία. Οι πέντε μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές για τις πωλήσεις Mustang το 2017 ήταν η Γερμανία (5.742), το Ηνωμένο Βασίλειο (2.211), η Γαλλία (942), το Βέλγιο (900) και η Σουηδία (512). Η ζήτηση παραμένει ιδιαίτερα ισχυρή στην Κίνα, όπου η Mustang ήταν το δημοφιλέστερο sports coupe πέρυσι με 7.125 ταξινομήσεις.   

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή