Peugeot 5008: Πολυδιάστατη υπεροχή

To πραγματικά μεγάλο, λειτουργικό και επταθέσιο SUV
Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018 17:08
UPD:17:08
A- A A+

Από την έντυπη έκδοση

Του Γιάννη Κανουπάκη
[email protected]

Αν δεχθούμε ότι το Peugeot 3008 αποτελεί «ορόσημο» για τη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία, ως ένα από τα καλύτερα αυτοκίνητα γενικώς που έχουν κατασκευαστεί μέχρι σήμερα, το εντελώς νέο 5008 δεν είναι τίποτε άλλο παρά 3008+! Διότι διαθέτει όλες τις αρετές του μικρότερου σε μέγεθος SUV, όσον αφορά την οδική συμπεριφορά, την ποιότητα και τη μοντέρνα σχεδίαση, με το μπόνους των ακόμη μεγαλύτερων χώρων που επιτρέπουν και επταθέσια διαμόρφωση.

Το χαρήκαμε για λίγες ημέρες σε μια απόδραση… φουλ οικογενειακή μέχρι την Κάρυστο, οπότε κάλυψε τόσες ανάγκες όσες δεν είχαμε φανταστεί. Με μεταξόνιο 2,84 και μήκος 4,64 μέτρα, το νέο 5008 διαθέτει τους μεγαλύτερους χώρους από όλα τα SUV της κατηγορίας του. Πιο μακρύ κατά 19,5 εκατοστά από το 3008, διακρίνεται για τις απολύτως ισορροπημένες εξωτερικές διαστάσεις του, ενώ το επιπλέον μήκος (+16,5 εκατοστά στο μεταξόνιο) έχει τεθεί σχεδόν όλο στη διάθεση των επιβατών.

TIBO

Η διαμόρφωση του χώρου αποσκευών έχει τεράστιο εύρος επιλογών, καθώς υπάρχουν τρία ανεξάρτητα, πανομοιότυπα, αναδιπλούμενα καθίσματα στη δεύτερη σειρά καθισμάτων, τα οποία ρυθμίζονται σε μήκος (+/-15 εκατοστά) και σε κλίση (πέντε ρυθμίσεις πλάτης), δύο ανεξάρτητα, αναδιπλούμενα και αφαιρούμενα καθίσματα στην τρίτη σειρά καθισμάτων (βάρος ~11 κιλά/κάθισμα). Αριθμητικά μιλάμε για 1.060 λίτρα, ενώ παράλληλα προσφέρεται η δυνατότητα αναδίπλωσης της πλάτης του καθίσματος του συνοδηγού προκειμένου να μεταφερθούν αντικείμενα μήκους μέχρι 3,2 μέτρα -στον προαιρετικό εξοπλισμό είναι διαθέσιμη η πόρτα χώρου αποσκευών με άνοιγμα hands-free που ανοίγει με μια απλή κίνηση του ποδιού κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα, κάτι που ενισχύει την πρακτικότητα.

Απολύτως λειτουργικό και διαμορφώσιμο, λοιπόν, το εσωτερικό του νέου 5008 SUV, περιλαμβάνει εξοπλισμό -βασικό ή προαιρετικό ανάλογα με την έκδοση- ειδικά σχεδιασμένο για να διευκολύνει τη ζωή εν κινήσει: πρίζες 12V και 230V, αναδιπλούμενα τραπεζάκια αεροπορικού τύπου, κουρτινάκια σκίασης, άγκιστρα, ποτηροθήκες και άφθονο περίσσιο χώρο παντού. Νιώθεις άνετα σε κάθε περίπτωση, οδηγώντας σε ένα περιβάλλον μοντέρνας σχεδίασης στην άριστα ηχομονωμένη καμπίνα, με κυρίαρχο το πρωτοποριακό και εξελιγμένο Peugeot i-Cockpit, που σηματοδοτεί τον πληρέστατο εξοπλισμό νέας τεχνολογίας όσον αφορά τα στοιχεία της ασφάλειας και της άνεσης. Με το θαυμάσιο σε αίσθηση και απόδοση αυτόματο κιβώτιο EAT6, σε συνδυασμό με τον 1.6 BlueHDi 120 κάτω από το καπό και Advanced Grip Control, πήγαμε σχεδόν παντού, από πλευράς οδοστρώματος, χωρίς να κολλήσουμε πουθενά καταναλώνοντας το πολύ 6,8 λίτρα diesel/100 χλμ.!  

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή