Formula 1: Η Red Bull είχε... φτερά στη Σανγκάη

Κυριακή, 15 Απριλίου 2018 13:02
UPD:15:14
EPA/ROMAN PILIPEY
A- A A+

Η Red Bull είχε την... τιμητική της στο Grand Prix της Κίνας, με τον Ντάνιελ Ρικιάρντο να κάνει την έκπληξη και να παίρνει τη νίκη στον τρίτο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1. 

Η τακτική έπαιξε μεγάλο ρόλο στην επικράτηση του 28χρονου Αυστραλού, ο οποίος πανηγύρισε την έκτη νίκη στην καριέρα του, καθώς επέλεξε το τελευταίο μέρος του αγώνα για την αντεπίθεση, που αιφνιδίασε τους προπορευόμενους.

Ο Ρικιάρντο ακολούθησε τις οδηγίες, το μονοθέσιό του ανταποκρίθηκε και ύστερα από διαδοχικές προσπεράσεις, είδε πρώτος την πτώση της καρό σημαίας. 

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Φινλανδός πιλότος της Mercedes Βάλτερι Μπότας, ενώ στο χαμηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο συμπατριώτης του Κίμι Ραϊκόνεν, της Ferrari.

Ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής Λιούις Χάμιλτον (Mercedes) και ο Γερμανός Σεμπάστιαν Φέτελ (Ferrari) κατετάγησαν στην 4η και 8η θέση, αντίστοιχα.

Από εκεί και ύστερα, στη βαθμολογούμενη πρώτη δεκάδα ήταν κατά σειρά οι Μαξ Φερστάπεν (Ολλανδία/Red Bull), Νίκο Χούλκενμπεργκ (Γερμανία/Renault), Φερνάντο Αλόνσο (Ισπανία/McLaren), Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ (Ισπανία/Renault) και Κέβιν Μαγκνούσεν (Δανία/Haas-Ferrari).

Ο τέταρτος αγώνας της χρονιάς θα διεξαχθεί στις 29 Απριλίου, στο Αζερμπαϊτζάν.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις