Μπάσκετ: Επιστροφή στις νίκες για ΑΕΚ

Σάββατο, 14 Απριλίου 2018 21:47
UPD:21:51
INTIME SPORTS/ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Επέστρεψε στις νίκες η ΑΕΚ, μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, περνώντας νικηφόρα με 86-75 από τη Θεσσαλία απέναντι στον ΓΣΛ Φάρο, ενώ με τη νίκη της Ένωσης η Κύμη εξασφάλισε και μαθηματικά τη συμμετοχή της στα πλέι οφ.

Πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ που θα παλέψει μέχρι τέλους για την τρίτη θέση στην κανονική περίοδο, αναδείχτηκε ο Βινς Χάντερ με 18 πόντους, ενώ 15 πρόσθεσε ο Γκριν.

Ο Στίβεν Μπαρτ Τζούνιορ πέτυχε 28 (!) πόντους για την ομάδα της Λάρισας που με 31 βαθμούς (8 νίκες - 15 ήττες) βρίσκεται κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού.

Νίκη... πλέι οφ πανηγύρισε η Κύμη με 82-76 επί του Ρεθύμνου, στη Χαλκίδα. Πρώτος σκόρερ των γηπεδούχων αναδείχτηκε ο Άγγελος Τσαγκαράκης με 22 πόντους, ενώ 19 σημείωσε ο Γκάρι Μακ Γκι.

Για την ομάδα της Κρήτης, που παραμένει κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού, κορυφαίος ήταν ο Στέφαν Μούντι με 20 πόντους. 

Με βαθμολογική ανάσα και ελπίδα για την επίτευξη του στόχου της παραμονής συνδυάστηκε η έξοδος του Άρη στα Τρίκαλα, απέναντι στη «μισή» και ουραγό στη βαθμολογία ομάδα του Φώτη Τακιανού.

Η ήττα (64-83) «βύθισε» στην Α2 τους Θεσσαλούς, ενώ ο Άρης με 31 βαθμούς άφησε προτελευταίο τον Πανιώνιο (30β.), τρεις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου. 

Ιβάν Μάρας (18π.), Λευτέρης Μποχωρίδης (17π.) και Γκάρι Μπελ (15π.) ήταν οι «διψήφιοι» της ομάδας της Θεσσαλονίκης που υπερίσχυσε κατά κράτος στη ρακέτα, καθώς τα Τρίκαλα μάζεψαν μόλις 1 επιθετικό ριμπάουντ.

Οι Ντι Τζέι Ρίτσαρντοσν και Μιχάλης Λούντζης πέτυχαν από 17 πόντους για τους γηπεδούχους.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις