Aμστερνταμ: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της Northwest (2)

Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2006 14:11
A- A A+

Δύο μαχητικά αεροσκάφη της Ολλανδίας συνόδευσαν αεροπλάνο της αεροπορικής εταιρείας των ΗΠΑ, Northwest Airlines, από πτήση που πραγματοποιούσε προς την Ινδία, στο αεροδρόμιο Σκίπολ του Αμστερνταμ, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Εκπρόσωπος του πύργου ελέγχου του Σκίπολ, είπε ότι το αεροσκάφος βρισκόταν σε γερμανικό εναέριο χώρο, όταν αναγκάστηκε να επιστρέψει. Εκπρόσωπος του αεροδρομίου του Αμστερνταμ είπε ότι ο πιλότος αποφάσισε να επιστρέψει, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο της Ολλανδίας, ΑΝΡ, μετέδωσε ότι ένας αριθμός επιβατών κατέβηκε και ανακρίθηκε.

Ο πύργος ελέγχου είπε ότι το αεροπλάνο της Northwest πραγματοποιούσε πτήση προς το Νέο Δελχί, ωστόσο κάποιοι άλλοι υποστήριξαν ότι πραγματοποιούσε πτήση προς τη Βομβάη.

Η αστυνομία της Ολλανδίας δεν έκανε άμεσα κάποιο σχόλιο. Στην Ολλανδία δεν έχουν λήξει τα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο Σκίπολ, ενώ αυξημένα είναι ακόμη τα μέτρα στα αεροδρόμια διεθνώς.

Στις 10 Αγούστου η βρετανική αστυνομία αποκάλυψε ότι απέτρεψε σχέδιο ανατίναξης αεροσκαφών με υγρά εκρηκτικά, κατά τη διάρκεια πτήσεων από τη Βρετανία προς τις ΗΠΑ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή