Λευκωσία για Σύνοδο Ε.Ε.: Πήραμε ακριβώς αυτό που ζητήσαμε

Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018 12:55
UPD:12:57
SOOC /Nick Paleologos

Όπως είπε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, πρόκειται για την «πιο ξεκάθαρη τοποθέτηση που είχαμε ποτέ» και «πλέον η πίεση προς την Άγκυρα θα είναι μεγαλύτερη και πιο αποτελεσματική ως προς τους επιδιωκόμενους στόχους».

A- A A+

Με ικανοποίηση υποδέχθηκε η Λευκωσία τα όσα αναφέρονται στο κείμενο συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Τουρκία.

«Πήραμε ακριβώς αυτό που είχαμε ζητήσει» ανέφερε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, μιλώντας στο ΡΙΚ από τις Βρυξέλλες.

Όπως είπε, πρόκειται για την «πιο ξεκάθαρη τοποθέτηση που είχαμε ποτέ» και «πλέον η πίεση προς την Άγκυρα θα είναι μεγαλύτερη και πιο αποτελεσματική ως προς τους επιδιωκόμενους στόχους».

Ο κ. Προδρόμου σημείωσε ότι ακόμα και η φρασεολογία στο κείμενο συμπερασμάτων καταδεικνύει το εύρος της στήριξης της οποίας τυγχάνει ο Κύπριος πρόεδρος από τους Ευρωπαίους εταίρους.

Υπογράμμισε παράλληλα ότι αυτές οι προσπάθειες δεν στρέφονται εναντίον κανενός και ότι στόχος είναι η ειρήνη και η επανένωση της Κύπρου, με τερματισμό των τουρκικών προκλήσεων και σεβασμό του διεθνούς δικαίου. Η κυπριακή κυβέρνηση ουδέποτε επιδίωξε τιμωρητική στάση ή υιοθέτησε μια λογική αντιποίνων έναντι της Άγκυρας, είπε, προσθέτοντας ότι ο ενεργειακός πλούτος δεν είναι μέσο για παρεμπόδιση της επίλυσης του Κυπριακού, αλλά σκοπός είναι η μεταβολή της τουρκικής στάσης.

Σημείωσε τέλος ότι λαμβάνονται υπόψη όλα τα ενδεχόμενα και σε περίπτωση που εκτραχυνθεί περαιτέρω η τουρκική συμπεριφορά, υπάρχουν και άλλα μέσα σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπισή της.

Πηγή: ΡΙΚ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή