Θέμα ωρών ο ανασχηματισμός, ποια ονόματα ακούγονται

Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018 09:24
UPD:09:41
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
A- A A+

Του Γιάννη Καμπουράκη
[email protected]

Σε διορθωτικό ανασχηματισμό προχωρά μέσα στις επόμενες ώρες ο πρωθυπουργός, ο οποίος έχει από το πρωί προγραμματισμένες συσκέψεις με τους στενούς του συνεργάτες στο Μαξίμου.

Η απόφαση του κ. Τσίπρα είναι ειλημμένη και η ονοματολογία έχει ήδη ξεκινήσει, το γεγονός ωστόσο ότι οι πληροφορίες δεν προέρχονται από το Μαξίμου τις καθιστούν επισφαλείς. Σύμφωνα με αυτές, πέραν της πλήρωσης των κενών θέσεων του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημ. Παπαδημητρίου, της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου, του υφυπουργού Παιδείας Κώστα Ζουράρι και του υφυπουργού Υποδομών Παναγιώτη Σγουρίδη, βέβαιη θεωρείται η αντικατάσταση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα λόγω προβλημάτων υγείας.

Ο Αλέξης Χαρίτσης εμφανίζεται ο επικρατέστερος αντικαταστάτης του κ. Παπαδημητρίου, χωρίς να μπορεί να αποκλειστεί ο Στέργιος Πιτσιόρλας ή άλλο πρόσωπο - έκπληξη, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας είναι πολύ πιθανό να μετακινηθεί στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Αν αυτό συμβεί, τότε στο υπουργείο Άμυνας φαίνεται να μετακινείται ο Νίκος Ξυδάκης που επιστρέφει στην κυβέρνηση.

Το όνομα της διοικητή του ΟΑΕΔ Μαρίας Καραμεσίνη, δίνεται από κομματικές πηγές ως επικρατέστερο για την αντικατάσταση της κ. Αντωνοπούλου στο υπουργείο Εργασίας, ενώ πολύ πιθανές είναι οι αντικαταστάσεις του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή - για αντικαταστάτης του ακούγεται το όνομα του υφυπουργού Νεκτάριου Σαντορινιού - και της υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου. Σε ό,τι αφορά τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, ο οποίος αναφέρεται στους υπό αντικατάσταση σε κάθε σενάριο ανασχηματισμού, τα πράγματα είναι για άλλη μία φορά απολύτως συγκεχυμένα.

Με τις διαπραγματεύσεις για την τέταρτη αξιολόγηση με τους θεσμούς σε εξέλιξη, στο υπουργείο Οικονομικών δεν αναμένεται να υπάρξει αλλαγή. Αμετακίνητοι εμφανίζονται επίσης οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, Άμυνας Πάνος Καμμένος, Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς και Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης. Στο Μαξίμου, αν υπάρξει κάποια αλλαγή, θα αφορά την μετακίνηση σε κρίσιμο υπουργείο του κ. Λιάκου.

Θεωρείται επίσης βέβαιο ότι ο κ. Τσίπρας με τις επιλογές του θα επιχειρήσει εσωκομματικά ανοίγματα στους 53+, ενώ αναμένονται και τα πρόσωπα που θα επιλέξει για να σηματοδοτήσει τη διεύρυνση.  

 

 

 


 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή