Μουντιάλ 2018: VAR και για τους... γιατρούς

Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2018 23:18
UPD:23:20
REUTERS/MAXIM SHEMETOV
A- A A+

Το «Video Assistence» δεν θα χρησιμοποιηθεί μόνο από τους διαιτητές στο Μουντιάλ της Ρωσίας, αλλά και από τους γιατρούς των 32 Εθνικών ομάδων. Η ανακοίνωση έγινε κατά τη διάρκεια του Workshop της FIFA, που πραγματοποιείται στο Σότσι.

Ο Michel D΄Hooghe, πρόεδρος της ιατρικής επιτροπής στην Παγκόσμια Συνομοσπονδία, εξήγησε ότι «κάθε ομάδα θα έχει ένα δεύτερο γιατρό δίπλα σε ένα βίντεο, προκειμένου να αξιολογήσει αμέσως και με τη βοήθεια των εικόνων τι συνέβη και να κάνει μια πρώτη διάγνωση. Σκεφτείτε πόσο χρήσιμο μπορεί να είναι κάτι τέτοιο σε περιπτώσεις όπως οι εγκεφαλικές διαταραχές».

Η FIFA έλαβε την απόφαση μετά από ανάλογα περιστατικά, που είχαν χαρακτηρίσει το τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο. Για παράδειγμα, ο Γερμανός Κράμερ τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του τελικού με την Αργεντινή και, στη συνέχεια, κατά τον χρόνο των πανηγυρισμών για τη νίκη, δεν θυμόταν τίποτα και ρωτούσε τι συμβαίνει.

«Για να βοηθήσουμε τους γιατρούς» εξήγησε ο D΄Hooghe «αναπτύξαμε ένα σύστημα στο οποίο ένας βοηθός του πρώτου γιατρού ή κάποιος άλλος ειδικός θα βρίσκεται μπροστά σε μια τηλεοπτική οθόνη και θα βοηθά τον συνάδελφό του στον αγωνιστικό χώρο για να αποφασίσει».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις