Ν.Δ.: Γιατί δεν κλήθηκαν να απαντήσουν οι μάρτυρες για την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2018 20:20
UPD:20:22
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Για κρίσιμα ερωτήματα σε ό,τι αφορά την υπόθεση Novartis κάνει λόγο η Ν.Δ., με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος».

Στο δημοσίευμα σημειώνεται πως υπήρξε έγγραφη καταγγελία την οποία είχε συμπεριλάβει στη δικογραφία της Novartis η πρώην εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Ράϊκου και στην οποία  κατηγορούνταν ο πρώην Υπουργός Υγείας Πάνος Κουρουμπλής, όπως και ο διάδοχός του Ανδρέας Ξανθός.

Η Ν.Δ. διερωτάται:

1. «Γιατί δεν ελέγχθηκε από την -διάδοχο της κυρίας Ράϊκου-, κυρία Ελένη Τουλουπάκη η συγκεκριμένη καταγγελία;»
 
2. «Γιατί έμεινε εκτός της έρευνάς της η περίοδος μετά το 2015, όταν ακόμη και το πληροφοριακό δελτίο του FBI ρητά αναφέρει ότι οι παράνομες πρακτικές της Novartis συνεχίστηκαν μέχρι τον Ιούλιο του 2017;»

3. «Γιατί οι μάρτυρες -προστατευόμενοι και μη- δεν κλήθηκαν να απαντήσουν και για την περίοδο διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ;»
 
4. «Για ποιον λόγο η κυβερνητική πλειοψηφία δεν συμπεριέλαβε και τον κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή στην πρότασή της για σύσταση προανακριτικής, ενώ αποκαλύπτεται πλέον ότι υπήρχαν σοβαρότατες καταγγελίες εναντίον του;».

Καταλήγοντας, η Πειραιώς σημειώνει πως αναμένει να δει «αν κυβέρνηση θα υιοθετήσει την υπερασπιστική γραμμή Κουρουμπλή, ο οποίος χαρακτήρισε ανυπόστατη την εν λόγω καταγγελία, με το επιχείρημα ότι αυτή έγινε ανώνυμα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή