Α. Λυκουρέντζος: Δεν είμαστε όλοι βουτηγμένοι στη λάσπη και την διαφθορά

Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018 15:29
UPD:21:11
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Τον εαυτό του στη διάθεση της Βουλής και της Δικαιοσύνης έθεσε ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του, στη συζήτηση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis. 

«Αν ήμουν εμπλεκόμενος δεν θα τολμούσα να εμφανιστώ ενώπιον σας» τόνισε ο κ. Λυκουρέντζος, προσθέτοντας ότι στον ένα χρόνο θητείας του στο υπουργικό αξίωμα, ουδέποτε τιμολόγησε κάποιο φάρμακο και ουδεμία σχέση είχε με κάποια φαρμακευτική εταιρία.

Παράλληλα, απευθυνόμενος στην ολομέλεια της Βουλής, ο πρώην υπουργός Υγείας ανέφερε πως πάντα εξέταζε τα όσα υπέγραφε σε συνεργασία με τους συνεργάτες του. «Καλέστε τους να σας πουν πώς υπέγραφα», πρόσθεσε.

«Αιφνιδιάζομαι και εκπλήσσομαι με την εμπλοκή μου» τόνισε ο κ. Λυκουρέντζος υπογραμμίζοντας ότι «δεν είμαστε όλοι βουτηγμένοι στην λάσπη και την διαφθορά».

HELLENIC PARLIAMENT TV

Αναφερόμενος σε συγκεκριμένες κατηγορίες από τους «ψευδομάρτυρες», όπως τους χαρακτήρισε, ο Ανδρέας Λυκουρέντζος δήλωσε πως υπάρχει μόνον ο ισχυρισμός ότι προωθούσαν συγκεκριμένα φαραμακευτικά προϊόντα, ενώ όσον αφορά την επίσπευση πληρωμών της επίμαχης εταιρίας, επεσήμανε ότι, «δεν θα το επέτρεπε ο αναταγωνισμός. Ο ΕΟΠΥΥ εξέδιδε τις εντολές πληρωμής».

Κατά την ομιλία του, ο πρώην υπουργός, διάβασε και την επιστολή προς το πρόσωπό του από τον τότε διοικητή του ΕΟΠΥΥ Λευτέρη Παπαγεωργόπουλο, στην οποία ο τελευταίος μιλούσε για το ήθος, την τιμιότητα και την γενναιότητα του Ανδρέα Λυκουρέντζου. «Πώς είναι δυνατόν να τα πει αυτά, εάν υπήρχε διαφθορά», διερωτήθηκε.

«Είπαν ότι επικοινωνούσα τηλεφωνικά με εμπλεκόμενα άτομα. Θέτω στην διάθεση της Δικαιοσύνης την άρση του τηλεφωνικού μου απορρήτου, την ηλεκτρονική μου αλληλογραφία, ακόμη και το σπίτι μου», δήλωσε ο κ. Λυκουρέντζος, προσθέτοντας πως δεν φοβάται τίποτα γιατί δεν έχει κάνει τίποτα.

Επιπλέον, αναφέρθηκε και στις ενέργειες του ως υπουργός Υγείας, αναφορικά με την πάταξη της διαφθοράς όπου μεταξύ άλλων τόνισε ότι κάλεσε τον γενικό διευθυντή του ΣΔΟΕ στο γραφείο του προκειμένου να αναζητηθούν ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες όπου εντοπίζοταν. «Έθιξα και επιχειρηματικά συμφέροντα», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο πρώην υπουργός Υγείας έκανε μία αναδρομή της πολιτικής του διαδρομής, τονίζοντας ότι παρόλο που δεν θα ξαναπολιτευθεί, στηρίζει τον αγώνα του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη για την αναγέννηση της Ελλάδας.

«Δεν υπάρχει τίμημα ώστε να αγοραστεί η συνείδηση μου. Δεν φοβάμαι μπροστά στην ψευδομαρτυρία. Δεν θα ανεχτώ την σπίλωση του ονόματός μου», κατέληξε ο κ. Λυκουρέντζος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή