Δ. Χατζησωκράτης για Novartis: Στόχος της κυβέρνησης η δημιουργία σκιών

Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2018 13:28
UPD:15:15
EUROKINISSI/EUROKINISSI

«Ο στόχος της κυβέρνησης είναι έκδηλος: η δημιουργία σκιών, που θα βαραίνουν τους πολιτικούς αντιπάλους. Οι ύποπτοι, που θα μένουν ύποπτοι μέχρι τις επόμενες εκλογές…» αναφέρει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

A- A A+

Για απόπειρα της κυβέρνησης να μετατρέψει «ένα υπαρκτό σκάνδαλο» σε «μηχανισμό λάσπης» κάνει λόγο ο Δ. Χατζησωκράτης αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis.

«Ο στόχος της κυβέρνησης είναι έκδηλος: η δημιουργία σκιών, που θα βαραίνουν τους πολιτικούς αντιπάλους. Οι ύποπτοι, που θα μένουν ύποπτοι μέχρι τις επόμενες εκλογές…» αναφέρει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως σημειώνει «οι εσπευσμένες δηλώσεις κορυφαίων υπουργών της, που ξεπερνούσαν ευθέως την… οφειλόμενη δημόσια επίδειξη τής μη γνώσης τής δικογραφίας, οι υπαινιγμοί και οι απειλές, αυτή η άγρια χαρά που αποπνέουν, δεν μπορεί να κρύψει ότι προσπαθούν να μετατρέψουν σε μηχανισμό λάσπης και εξόντωσης των πολιτικών αντιπάλων τους ένα υπαρκτό σκάνδαλο». 

Ο κ. Χατζησωκράτης εκφράζει την εκτίμηση ότι «η συζήτηση στην ολομέλεια της βουλής την προσεχή Τετάρτη θα αναδείξει σημαντικές πλευρές μιας εξυφαινόμενης πολιτικής σκευωρίας στο πλαίσιο του πραγματικού σκανδάλου της Novartis» και σημειώνει ότι «οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής θα υπερψηφίσουν τη σύσταση προκαταρκτικής και δεν θα σταθούν σε διαδικαστικού χαρακτήρα λεπτομέρειες».

Ερωτηθείς για την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο ο κ. Χατζησωκράτης τονίζει ότι «το μεγαλύτερο πρόβλημα με την κυβέρνηση είναι ότι αναδεικνύει μια ασυγχώρητη προχειρότητα και ερασιτεχνισμό απέναντι σε έναν γείτονα, που δεν έχει σταματήσει να επιβουλεύεται, έχει σταθερή επεκτατική στόχευση, μεθοδικότητα και θεσμική μνήμη και εσχάτως αναπτύσσεται ως αναθεωρητική δύναμη της ευρύτερης περιοχής». Χαρακτηρίζει επίσης «ιδιαιτέρως ανησυχητικό» το ότι «η εκφρασμένη κυβερνητική βούληση για βελτίωση των σχέσεων με την Τουρκία έχει αφεθεί στο έλεος ενός ανεκδιήγητου και γραφικού, άρα και επικίνδυνου υπουργού Εθνικής Άμυνας».

Αναφερόμενος στον νέο φορέα σημειώνει πως «βαδίζοντας προς το πρώτο ιδρυτικό συνέδριο του νέου ενιαίου φορέα που θα διεξαχθεί οριστικά στις 16-18 του προσεχούς Μαρτίου, δεν μπορεί παρά να είμαστε ικανοποιημένοι για το σημαντικό δρόμο που έχουμε διανύσει».

Όπως επισημαίνει «είναι ευθύνη όλων μας να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πολιτών και οι διεργασίες να οδηγήσουν σε έναν ισχυρό φορέα με στόχο την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών στη χώρα».

Υπενθυμίζει παράλληλα ότι η ΔΗΜΑΡ έχει προτείνει την ενοποίηση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Ποταμιού σε μία ισχυρή κοινοβουλευτική ομάδα υπό την εκλεγμένη επικεφαλής Φώφη Γεννηματά. Αυτό, όπως αναφέρει, θα δώσει ακόμη μεγαλύτερη δυναμική στο εγχείρημα και θα συμβάλλει στην υπέρβαση αντιφάσεων. «Θα είναι παγκόσμια πρωτοτυπία που θα μπερδέψει τους πολίτες εάν συνεχίσει, ιδίως μετά το συνέδριο, να υπάρχει εκτός Βουλής νέος φορέας με νέο όνομα και εντός Βουλής άλλη εικόνα με ξεχωριστές κοινοβουλευτικές ομάδες» καταλήγει.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή