Τη Γαλλία απειλεί τώρα η Αλ Κάιντα

Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2006 12:21
A- A A+

Τη Γαλλία απειλεί η Αλ Κάιντα μετά την προσχώρηση στο δίκτυό της, της αλγερινής ισλαμιστικής οργάνωσης Ομάδα Σαλαφιστών για το Κήρυγμα και την Μάχη (GSPC).

«Η GSPC θα είναι ένα αγκάθι για τους αμερικανούς και γάλλους σταυροφόρους», τόνισε ο υπαρχηγός της Αλ Κάιντα Αϊμάρ Αλ Ζαουάχρι και πρόσθεσε: «Ο σεΐχης μας Οσάμα μπιν Λάντεν μου ανέθεσε να ανακοινώσω στους μουσουλμάνους την προσχώρηση της GSPC στην Αλ Κάιντα.

Η ανακοίνωση αυτή του υπαρχηγού του Μπιν Λάντεν περιλαμβάνεται σε μήνυμά του που εμφανίστηκε τη Δευτέρα σε ισλαμιστική ιστοσελίδα.

«ύχομαι η προσχώρηση αυτή να αποτελέσει πηγή αγανάκτησης, θλίψης και λύπης για τους αποστάτες (του αλγερινού καθεστώτος) και τους προδότες στη Γαλλία. Προσευχόμαστε στο Θεό τα αδέλφια μας της GSPC να προκαλέσουν μεγάλη λύπη στα βασικά μέλη της συμμαχίας και ειδικά τον ηγέτη τους, την Αμερική», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ζαουάχρι.

Οι ΗΠΑ κατατάσσουν την GSPC στις τρομοκρατικές οργανώσεις. Η οργάνωση δημιουργήθηκε το 1998 από τους μαχητές των Ενόπλων Ισλαμικών Ομάδων (GIA).

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή