Παρέμβαση ΕΣΡ και ΕΣΗΕΑ αιτείται ο Τσιτουρίδης για «24 ψέματα»

Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2006 16:48
A- A A+

Στην αντεπίθεση περνά ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Σάββας Τσιτουρίδης, με αφορμή την υπόθεση ΜΕΒΓΑΛ, διαψεύδοντας πληροφορίες ότι απέστειλε επιστολή παραίτησης στον πρωθυπουργό, η οποία δεν έγινε αποδεκτή.

Ο κ. Σάββας Τσιτουρίδης προσέφυγε και με δύο επιστολές, που φέρουν τον τίτλο «24 ψέματα» προς το ΕΣΡ και την ΕΣΗΕΑ, επισημαίνοντας ότι διατυπώθηκαν ψέματα σε βάρος του, που προσβάλλουν την τιμή και την υπόληψή του και προαναγγέλλει ότι αντίστοιχη αναφορά προς το ΕΣΡ και την ΕΣΗΕΑ, ζητώντας παρέμβαση, θα κάνουν και συνεργάτες του που θίγονται.

Συνοπτικά:

- Ο κατηγορούμενος Αναγνωστόπουλος ουδέποτε υπήρξε σύμβουλος του κατά τη θητεία του στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Διορίστηκε στο ΔΣ του ΙΚΑ ως αιρετό μέλος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης

- Ο κατηγορούμενος Αναγνωστόπουλος ουδέποτε καταδικάστηκε, όπως προέκυψε από έρευνα για ποινική υπόθεση λαθρεμπορίας, άρα όταν διορίστηκε στο ΙΚΑ, δεν ήταν σε γνώση του υπουργού ποινικό μητρώο για λαθρεμπόριο ζάχαρης. Ο Αναγνωστόπουλος δεν επιλέχθηκε ως εκτελωνιστής στην ΕΒΖ με παρέμβαση Τσιτουρίδη

- Ο έλεγχος στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης ασκείται από τα νόμιμα θεσμικά όργανα.

- Ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Απασχόλησης Ευγένιος Παπαδόπουλος δεν ήταν ποτέ στις Βρυξέλλες και επομένως ο κ. Τσιτουρίδης ουδέποτε τον έφερε από εκεί.

- Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου κ. Τσουτσοπλίδης ενεργεί μόνο θεσμικά και στα πλαίσια του νόμου, άρα αποτελεί ψέμα το ότι είχε «φάμπρικα» πόρων της Ε.Ε.

- Ο αδελφός του κ. Τσιτουρίδη, Γιάννης Τσιτουρίδης, και ο κατηγορούμενος Αναγνωστόπουλος ουδέποτε συνεργάστηκαν. Δεν υπάρχει «παρέα Βρυξελλών», όπου συμμετέχει ο αδελφός του υπουργού Γιάννης, ο οποίος δεν συνυπήρξε με Αδαμόπουλο και Αναγνωστόπουλο στις Βρυξέλλες.

- Αποτελεί ψεύδος ότι με πρωτοβουλία του υπουργού Απασχόλησης άνοιξε το Ασφαλιστικό, για να ξεφύγει από το θόρυβο για τα σκάνδαλα.

8. Ο Ευγένιος Παπαδόπουλος δεν επικοινώνησε με τον κατηγορούμενο Κωνσταντινίδη και δεν είχε καμία τηλεφωνική συνομιλία μαζί του, αφού άλλωστε η εμφανιζόμενη κλήση στο τηλέφωνό του δεν απαντήθηκε ποτέ.

- Ούτε ο αδελφός του κ. Τσιτουρίδη, ούτε ο γενικός γραμματέας κ. Τσουτσοπλίδης, είχαν δυνατότητα να κανονίζουν θέματα.

- Από το 2004 έως σήμερα ουδεμία υπόθεση λαθρεμπορίας υπήρξε στην ΕΒΖ, ούτε ο κ. Τσουτσοπλίδης εμπλέκεται σε υπόθεση λαθρεμπορίας ζάχαρης.

- Δεν υπάρχει «σύστημα Τσιτουρίδη» που ενεργεί με οποιοδήποτε τρόπο αδιαφανή και εμπλέκεται σε οποιαδήποτε κρατική δραστηριότητα.

- Ουδέποτε ο κ. Τσιτουρίδης (όπως αναφέρει) συνυπήρξε ούτε γνώριζε από το 1994 τον κατηγορούμενο Αδαμόπουλο. Για την ύπαρξη του κ. Αδαμόπουλου ως στελέχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενημερώθηκε όταν επελέγη στη θέση του γενικού διευθυντή της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Δεν υπήρξε παρέμβαση Τσιτουρίδη για το διορισμό Αδαμόπουλου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. Ο κ. Τσιτουρίδης δεν έχει σχέση κουμπαριάς ή άλλη με τον κατηγορούμενο Αδαμόπουλο.

- Τον κ. Ευγένιο Παπαδόπουλο ουδέποτε μετεκάλεσε από τις Βρυξέλλες ο κ. Τσιτουρίδης, αφού ποτέ δεν ήταν εκεί.

- Ο αδελφός του υπουργού, Γιάννης Τσιτουρίδης, δεν είναι κανένας από τους γενικούς γραμματείς του υπουργείου Ανάπτυξης.

- Ο κ.Τσουτσοπλίδης ουδέποτε έδωσε προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης σε ΚΕΚ στο οποίο μετείχε ο κατηγορούμενος Αναγνωστόπουλος.

Ο κ. Τσιτουρίδης σημειώνει ότι, από το Φεβρουάριο του 2006 που ανέλαβε υπουργός Απασχόλησης, δεν έχει προβεί σε αλλαγές προσώπων και εισηγήσεων προκειμένου να ελέγξει τους διαγωνισμούς στα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης.

- Ο ειδικός γραμματέας Ευγένιος Παπαδόπουλος δεν μετέχει σε άλλη θέση, που δημιουργεί ασυμβίβαστο ή υπόνοιες σε σχέση με τη θέση που κατέχει στο υπουργείο Απασχόλησης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή