Ντόρα Μπακογιάννη: Εμφανώς αποδυναμωμένοι έναντι των ξένων για το όνομα της ΠΓΔΜ

Τρίτη, 09 Ιανουαρίου 2018 12:14
UPD:12:15
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Μιλώντας στον Real FM, η βουλευτής της Ν.Δ. διερωτήθηκε «με τι σοβαρότητα θα μας αντιμετωπίσουν οι ξένοι, όταν έχει μία εικόνα όπου ο καθένας λέει τα δικά του».

A- A A+

Κριτική στην κυβέρνηση άσκησε η Ντόρα Μπακογιάννη αναφορικά με το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, σημειώνοντας ότι ότι προσέρχεται στη διαπραγμάτευση «εμφανώς αποδυναμωμένη έναντι εταίρων, λόγω της έλλειψης κεντρικής ταύτισης απόψεων».

Μιλώντας στον Real FM, η βουλευτής της Ν.Δ. διερωτήθηκε «με τι σοβαρότητα θα μας αντιμετωπίσουν οι ξένοι, όταν έχει μία εικόνα όπου ο καθένας λέει τα δικά του».

«Θεωρώ τεράστια αδυναμία της κυβέρνησης που δεν ενημερώνει την αντιπολίτευση. Δείχνει μία αλαζονική συμπεριφορά. Τα εθνικά θέματα δεν είναι κομματικά», πρόσθεσε, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι αδυνατίζει πολύ η ελληνική θέση, «όταν έχεις μία κυβέρνηση που δεν μπορεί να πείσει ο ένας υπουργός τον άλλο για την ορθότητα της διαπραγμάτευσης». 

Για τη συνέντευξη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στον ΑΝΤ1, η κ. Μπακογιάννη ανέφερε ότι «αποσαφήνισε πως η κυβέρνηση ξεκίνησε μία διαπραγμάτευση, για την οποία η αντιπολίτευση και η εθνική αντιπροσωπεία δεν γνωρίζουν τίποτα επί της ουσίας, μία διαπραγμάτευση κεκλεισμένων των θυρών». 

«Όταν μιλάς για ένα θέμα το οποίο αγγίζει τις ψυχές και τις καρδιές των Ελλήνων, με τον τρόπο τον οποίο αγγίζει το Μακεδονικό ζήτημα, είναι βέβαιο ότι έχεις υποχρέωση να προσπαθήσεις να πετύχεις τη μεγαλύτερη εθνική συνεννόηση πάνω στο θέμα. Εδώ έχουμε μία κυβέρνηση η οποία δεν εκπροσωπεί ούτε την κυβερνητική πλειοψηφία», κατέληξε. 
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή