Super League: Επιβλητική ΑΕΚ (4-1) στο Αγρίνιο

Σάββατο, 06 Ιανουαρίου 2018 21:30
UPD:21:39
INTIME SPORTS/ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ
A- A A+

Με τον Τάσο Μπακασέτα να πραγματοποιεί ίσως την πιο μεστή εμφάνιση της καριέρας του, η ΑΕΚ πέρασε εμφατικά από το Αγρίνιο συντρίβοντας 4-1 τον Παναιτωλικό, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής και έπιασε τον ΠΑΟΚ στην κορυφή, με τον Ολυμπιακό να έχει παιχνίδι λιγότερο.

Η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ μόλις στο 6ο λεπτό με εξαιρετικό φάουλ του διεθνή άσου, που πέρασε την μπάλα πάνω από το τείχος και νίκησε τον Κυριακίδη. Λίγο αργότερα (12΄)  μάλιστα παραλίγο να πετύχει και δεύτερο τέρμα, αλλά η βολίδα του από τα 20 μέτρα βρήκε στο αριστερό δοκάρι, με την παρέμβαση και του Κυριακίδη.

Η Ένωση διπλασίασε στο 36΄ με πέναλτι του Χριστοδουλόπουλου, το οποίο κέρδισε ο Μπακασέτας από τον Μύγα. Στο 41΄ ο Παναιτωλικός δημιούργησε την καλύτερη ευκαιρία του, όταν ο Ρόσα έκανε συρτό σουτ και ο Τσιντώτας έδιωξε όσο χρειάστηκε την μπάλα για να βρει στο δοκάρι και να απομακρυνθεί ο κίνδυνος, ενώ στο 44΄ κεφαλιά του Μοράρ απέκρουσε σε κόρνερ ο Τσιντώτας.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Αραούχο επισφράγισε ένα καταιγιστικό 45λεπτο για την ομάδα του με σουτ από το ύψος του πέναλτι, μετά από μεταβίβαση του Μπακασέτα και απλοποίησε τα πράγματα για την ΑΕΚ, ενώ στο ξεκίνημα της επανάληψης ανέλαβε δράση ο Τσιντώτας.

Στο 49΄ ο Έλληνας γκολκίπερ απεσόβησε τον κίνδυνο, αφού σταμάτησε αρχικά την προσπάθεια του Μοράρ και στη συνέχεια της φάσης έδιωξε σε κόρνερ σουτ του Μάσουρεκ, ενώ στο 51΄ απέκρουσε νέο σουτ του Μοράρ.

Στο 61΄ ο Λόπες, που μόλις είχε μπει στον αγώνα, έπιασε δυνατό μακρινό σουτ για το 0-4, ενώ στο 68΄ ο Παναιτωλικός πέτυχε το γκολ της «τιμής» με (πολύ αυστηρό) πέναλτι του Μοράρ, που κέρδισε ο Μάζουρεκ από τον Κονέ.

Ο Μπακασέτας, που τραυματίστηκε στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου και αποχώρησε, δίκαια κερδίζει τον τίτλο του κορυφαίου της αναμέτρησης, αφού εκτός του γκολ, κέρδισε το πέναλτι που σκόραρε ο Χριστοδουλόπουλος και έδωσε την πάσα στον Αραούχο στο τρίτο τέρμα της ΑΕΚ. Πολύ καλός ήταν και ο Τσιντώτας που αποσόβησε πολλούς κινδύνους για την εστία του.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις