Ένδεκα αλλαγές στα μισθολόγια καθηγητών ΑΕΙ-ΤΕΙ

Εγκύκλιος: Αναδρομική ισχύς από την 1η-1-2017 - Αναγνώριση προϋπηρεσίας η απασχόληση σε πανεπιστήμια του εξωτερικού
Πέμπτη, 04 Ιανουαρίου 2018 12:51
UPD:12:51
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
A- A A+

Ένδεκα αλλαγές στις διατάξεις του νόμου 4472/2017 για τα ειδικά μισθολόγια των μελών του διδακτικού προσωπικού των ΑΕΙ και των ΤΕΙ και των μουσικών επήλθαν με τους νόμους 4490/2017 και 4494/2017.

Οι αλλαγές αυτές ισχύουν αναδρομικά από την 1η-1-2017 μαζί με το σύνολο των διατάξεων των νέων ειδικών μισθολογίων. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γ. Χουλιαράκης απέστειλε στις 28/12/2017 την

υπ’ αριθμόν Αρ. Πρωτ. οικ. 2/81876/ΔΕΠ αναλυτική εγκύκλιο με οδηγίες προς όλες τις αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες για την εφαρμογή των συγκεκριμένων αλλαγών. Μεταξύ άλλων ορίζεται ότι μόνο για τα μέλη ΔΕΠ των Πανεπιστημίων και των Ανώτατων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΣΕΙ) καθώς και τα μέλη Ε.Π. των ΑΤΕΙ (από 1-1-2017 και εντεύθεν), αναγνωρίζεται ως προϋπηρεσία για μισθολογική κατάταξη και εξέλιξη ο χρόνος διδακτικού ή ερευνητικού έργου που έχει προσφερθεί σε δημόσια ή ιδιωτικά πανεπιστήμια του εξωτερικού εφόσον οι τίτλοι σπουδών (του συγκεκριμένου Τμήματος ή της Σχολής στην οποία προσφέρθηκε το εν λόγω έργο) που αυτά παρέχουν αναγνωρίζονται από το αρμόδιο για το σκοπό αυτό όργανο, ως ακαδημαϊκά ισότιμοι με αυτούς των Πανεπιστημίων και των ΑΤΕΙ της ημεδαπής. Επισημαίνεται ότι ο χρόνος αυτός δεν θα πρέπει να συμπίπτει με ήδη αναγνωρισθέντα χρόνο δημόσιας υπηρεσίας στην ημεδαπή.

Ειδικότερα, ο εν λόγω χρόνος διδακτικού ή ερευνητικού έργου για την αναγνώριση μισθολογικής εξέλιξης των μελών ΔΕΠ των Πανεπιστημίων και των ΑΣΕΙ καθώς και των μελών Ε.Π. των ΑΤΕΙ πρέπει να αποδεικνύεται από πιστοποιητικά των αρμόδιων φορέων (αρμοδίως μεταφρασμένα), που έχουν εκδοθεί με βάση τα επίσημα στοιχεία και στα οποία θα πρέπει να αναφέρονται απαραίτητα η ιδιότητα με την οποία υπηρέτησαν και το έργο που παρείχαν (διδακτικό ή ερευνητικό), εάν το έργο παρεσχέθη με πλήρη (full time) ή μερική (part time) απασχόληση, καθώς και η ακριβής διάρκεια των προϋπηρεσιών αυτών. Σε περίπτωση που το ως άνω έργο παρεσχέθη με μερική απασχόληση αναγνωρίζεται για μισθολογική εξέλιξη τόσος χρόνος όσος προκύπτει από την αναγωγή του εν λόγω χρόνου σε χρόνο πλήρης απασχόλησης, με βάση το εκάστοτε ισχύον πλήρες υποχρεωτικό ωράριο απασχόλησης για τους παρέχοντες την ίδια ή συναφή εργασία στα ανωτέρω ιδρύματα με πλήρη απασχόληση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή