«Πράσινο» φινάλε στο «θρίλερ» της Ρόδου

Κυριακή, 31 Δεκεμβρίου 2017 17:39
UPD:17:46
INTIME SPORTS/ΖΑΜΠΕΤΟΥΛΑΣ ΧΑΡΗΣ
A- A A+

Μία ανάσα από τη μεγαλύτερη - έως τώρα - έκπληξη του πρωταθλήματος της Α1 έφτασε ο Κολοσσός, αλλά τελικά ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής στο «θρίλερ» της Ρόδου με 72-71.

Στο τέλος του 2017 οι «πράσινοι» έφτασαν πολύ κοντά στην πρώτη εφετινή τους ήττα και χρειάστηκε να βάλουν σε εφαρμογή όλα τα αμυντικά τους όπλα, προκειμένου να «γυρίσουν» το ματς στην τελευταία περίοδο. Οι δύο εύστοχες βολές του Γκιστ έφεραν το «τριφύλλι» στο +4 (72-68), ενώ απέμεναν 51 δεύτερα, ο Γκρίφιν με τρίποντοι μείωσε στον πόντο και όλα κρίθηκαν με το άστοχο λέι απ του Καλάθη και την προσπάθεια του Γκρίφιν σε «νεκρό χρόνο» πριν περάσει τη μεσαία γραμμή, που δεν έφτασε στο καλάθι.

Με τον τρόπο αυτό ο κακός Παναθηναϊκός στο μεγαλύτερο μέρος του ματς κατάφερε να κάνερι το 10/10 στην Α1 και πριν το ντέρμπι με την ΑΕΚ εξακολουθεί να βρίσκεται «αγκαλιά» με την κατάκτηση της πρώτης θέσης της κανονικής περιόδου και το πλεονέκτημα έδρας στη σειρά των play offs.

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ προηγήθηκε με +13 πόντους στην 2η περίοδο, αλλά οι Ροδίτες όχι μόνο δεν το έβαλαν κάτω, αλλά κατάφεραν να ξεφύγουν και με 10, ενώ στο 35΄ είχαν προβάδισμα επτά πόντων (66-59).

Το ματς «σημαδεύτηκε» από την κακή διαιτησία με πολλά λανθασμένα σφυρίγματα εις βάρος και των δύο ομάδων. Για τον Παναθηναϊκό πρώτος σκόρερ ήταν ο Γκιστ με 14 πόντους, ενώ από τον Κολοσσό ξεχώρισε ο Γκρίφιν με 20.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις