Αντιδράσεις για την πρόταση κατάργησης των συνδικαλιστικών παρατάξεων στο δημόσιο

Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2006 19:14
UPD:19:40
A- A A+

«Οι δηλώσεις Σουφλιά για την κατάργηση των παρατάξεων και της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης στο δημόσιο τομέα δείχνουν το αληθινό πρόσωπο και της κυβερνητικής πολιτικής και της δημοκρατίας στην οποία ζούμε... Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι υποχρεωμένη να πάρει θέση και να εξηγήσει αν εγκρίνει ή αποδοκιμάζει τις δηλώσεις του υπουργού της. Αν τις θεωρεί απαράδεκτες, όπως και είναι, ή αν τις υιοθετεί ως προλείανση του εδάφους για την υλοποίηση αυτού του αντιδραστικότατου μέτρου.

Οι δηλώσεις Σουφλιά πρέπει να καταδικαστούν απ' όλο τον λαό», τονίζεται σε ανακοίνωση του ΚΚΕ. Η ΓΓ του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα σχολίασε:

«Δεν πήγαμε φυλακές και εξορίες, δεν τουφεκίστηκε τόσος κόσμος για να ξαναγυρίσουμε σε εκείνες τις εποχές. Οι σημαίες της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης, οι σημαίες του κόμματος πρέπει να υπάρχουν παντού».

Ο Δημ. Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΝ, δήλωσε ότι «ο κ. Σουφλιάς αξιοποιεί, ως άλλοθι, τον νοσηρό κομματισμό που κυριαρχεί στη δημόσια διοίκηση, για να προτείνει την κατάργηση των συνδικαλιστικών παρατάξεων. Ξεχνά ότι οι δυνάμεις του δικομματισμού επιχειρούσαν και επιχειρούν να χρησιμοποιούν τις συνδικαλιστικές παρατάξεις, τις οποίες πολιτικά επηρεάζουν, για τη στήριξη των κυβερνητικών πολιτικών.

Να επισημάνουμε επίσης ότι δεν επιτρέπεται στην Ελλάδα του 2006 υπουργός κυβέρνησης να παρεμβαίνει τόσο ωμά και προκλητικά σε ζητήματα εσωτερικής λειτουργίας του συνδικαλιστικού κινήματος. Τέτοιες παρεμβάσεις θυμίζουν άλλες, σκοτεινές εποχές και γι’ αυτό τις καταδικάζουμε απερίφραστα».

Οι δηλώσεις Σουφλιά προκάλεσαν την αντίδραση των συνδικαλιστών, ενώ ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος απάντησε «Δεν άκουσα καλά».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή