Απορρίφθηκε η αίτηση συμβολαιογράφου κατά της αναστολής της αποχής από πλειστηριασμούς

Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2017 16:25
UPD:16:31
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Απορρίφθηκε από το τμήμα Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας η αίτηση της συμβολαιογράφου Λαυρίου που ζητούσε να ανασταλεί η απόφαση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου, με την οποία ανεστάλη η αποχή των συμβολαιογράφων από όλους τους πλειστηριασμούς.

Η κ. Καραγεωργοπούλου ζητούσε να ανασταλεί προσωρινά ως αντισυνταγματική  και παράνομη η γενική συνέλευση (27.11.2017) των συμβολαιογράφων, υποστηρίζοντας ότι οι πλειστηριασμοί που διεξήχθησαν μετά την αναστολή της αποχής των συμβολαιογράφων, είναι άκυροι και πως οι πολιτες αντιμετώπισαν ανεπανόρθωτη βλάβη.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας επισημαίνουν ότι ο ισχυρισμός της κ. Καραγεωργοπούλου  για διεξαγωγή πλειστηριασμών με αδιαφανή τρόπο (λόγω χημικών, μη δυνατότητας προσέλευσης πολιτών στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, κ.λπ.)  από μόνος του δεν στοιχειοθετεί λόγο χορήγησης της αναστολής, αφού δεν προκύπτει ότι προκαλείται σ΄  αυτήν ανεπανόρθωτη βλάβη, αλλά ούτε δύναται στοιχειοθετηθεί  ότι στοιχειοθετείται τέτοιος λόγος από την μελλοντική διενέργεια πλειστηριασμών στα Ειρηνοδικεία.

«Οποιος ενδιαφερόμενος πολίτης έχει έννομο συμφέρον να αμφισβητήσει τη νομιμότητα συγκεκριμένου πλειστηριασμού μπορεί να προσφύγει ενώπιον των αρμοδίων δικαστηρίων», τονίζουν οι Σύμβουλοι.

Η κυρία αίτηση ακύρωσης της συμβολαιογράφου θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου στις 5 Οκτωβρίου 2018.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή