Ν. Φίλης για πλειστηριασμούς: Να ληφθούν μέτρα για την προστασία των αδυνάμων

Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017 15:46
UPD:15:58
SOOC/Nikos Libertas
A- A A+

Μέτρα για την προστασία των λαϊκών νοικοκυριών από τους πλειστηριασμούς ζήτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM.

Όπως είπε, πρέπει να ληφθούν νομικά μέτρα, ώστε να μην πάρει η μπάλα τον κόσμο της λαϊκής κατοικίας.

«Χρειάζεται μια δέσμη μέτρων. Πρώτον, επέκταση της προστασίας των ακινήτων μέχρι 140.000 ευρώ αντικειμενική αξία, που σήμερα τελειώνει στις 31/12 του τρέχοντος έτους. Αυτά τα δίνουν σε funds και φτιάχνονται ελκυστικά πακέτα για funds ακόμη και με δάνεια ενήμερα. Αυτό είναι λάθος. Δεύτερον, λέει η κυβέρνηση ότι υπάρχει μια συμφωνία κυρίων με τις τράπεζες να μην βγουν σε πλειστηριασμό τα ακίνητα  Αυτό πρέπει να νομοθετηθεί. Διότι δεν υπάρχουν κύριοι όταν έχουμε συμφέροντα μπροστά μας. Τρίτον, είναι το θέμα της εμπορικής και της αντικειμενικής αξίας. Τα ακίνητα βγαίνουν σε πλειστηριασμό με τις εμπορικές αξίες. Ποιος μηχανισμός τις καθορίζει αυτές;», σημείωσε ο κ. Φίλης. 

Ακόμη, εκτίμησε ότι «η πραγματικότητα θα αναγκάσει και την κυβέρνηση, που προφανώς έχει αντιδράσεις από τους δανειστές, οι οποίοι είναι με τις τράπεζες, να πάρει κάποια μέτρα». «Πάντως δεν μπορούμε όλα να τα αφήσουμε στο μιλητό, σε συμφωνία κυρίων», κατέληξε.


Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή