Ειδικό Βραβείο Καινοτομίας για την Stella McCartney

Η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί στις 4 Δεκεμβρίου, στο Λονδίνο
Σάββατο, 02 Δεκεμβρίου 2017 09:00
A- A A+

Tο Βρετανικό Συμβούλιο Mόδας θα τιμήσει την προσήλωση της Stella McCartney στην προάσπιση της βιωσιμότητας και των δικαιωμάτων των ζώων.

Η Βρετανίδα σχεδιάστρια μόδας θα είναι ο πρώτος άνθρωπος που θα λάβει την Ειδική Τιμητική Διάκριση για την Καινοτομία στα φετινά Fashion Awards (Βραβεία Μόδας). Συγκεκριμένα, με το βραβείο τιμάται η καινοτόμος χρήση υλικών από σχεδιαστές μόδας και η δέσμευσή τους να ευαισθητοποιούν σε περιβαλλοντικά ζητήματα

Η τελετή απονομής των Βραβείων Μόδας θα πραγματοποιηθεί στις 4 Δεκεμβρίου, στο Λονδίνο, στο Royal Albert Hall. «Αυτό που με κάνει ιδιαίτερα περήφανη είναι ότι πρόκειται για ένα νέο βραβείο που εισάγεται στα Fashion Awards, μία τιμητική διάκριση σε αναγνώριση της καινοτομίας. Ελπίζω ότι ως η πρώτη βραβευθείσα, θα μπορέσω να εμπνεύσω άλλους Οίκους μόδας να ακολουθήσουν το παράδειγμά μου και να κάνουν αυτό, το βραβείο με το υψηλότερο κύρος», αναφέρει σε δήλωσή της, σύμφωνα με το WWD.

Η Natalie Massenet, πρόεδρος του Βρετανικού Συμβουλίου Μόδας, που εργάζεται για την ανανέωση της εικόνας των Fashion Awards στη Βρετανία και δίνει στο γεγονός διεθνή εμβέλεια χαρακτήρισε τη Stella McCartney «πρωτοπόρο της μόδας». Η McCartney χρησιμοποιεί στις συλλογές της υλικά όπως το vegan δέρμα, το οργανικό βαμβάκι και το αναγεννημένο κασμίρ και είναι επικεφαλής πολλών συνεργατικών πρωτοβουλιών που αγκαλιάζουν την έννοια της κυκλικής οικονομίας.

Μεταξύ των υποψηφίων για το Βραβείο Σχεδιαστή της Χρονιάς είναι ο Alessandro Michele από τον Οίκο Gucci, ο JW Anderson από τον Οίκο Loewe και η Maria Grazia Chiuri από τον Οίκο Dior.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς