Αγκυρα: Γαλλία, σταμάτα, έρχεται το μποϊκοτάζ

Δευτέρα, 09 Οκτωβρίου 2006 18:49
A- A A+

Οι τουρκικές αρχές επαναφέρουν την απειλή των οικονομικών αντιποίνων, στην περίπτωση που το γαλλικό κοινοβούλιο αποφασίσει να ποινικοποιήσει την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων.

«Γαλλία, σταμάτα, έρχεται το μποϊκοτάζ», «η γενοκτονία είναι ψέμα», ήταν τα συνθήματα των διαδηλωτών κατά τη διάρκεια πορείας που οργανώθηκε χθες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πρόταση νόμου του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος σχετικά τη γενοκτονία των Αρμενίων http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/10/09/1250107.htm , το οποίο πρόκειται να συζητηθεί την Πέμπτη στη Βουλή. Το νομοσχέιο προβλέπει πενταετή φυλάκιση και επιβολή σημαντικού προστίμου για οποιονδήποτε αρνηθεί ότι οι Αρμένιοι υπήρξαν θύματα γενοκτονίας υπό την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

«Τι θα κάνετε αν ένας Τούρκος πρωθυπουργός μεταβεί στη Γαλλία και δηλώσει ότι δεν υπήρξε γενοκτονία των Αρμενίων; Θα τον βάλετε φυλακή;» διερωτήθηκε ο Τούρκος πρωθυπουργός, που δέχθηκε το Σάββατο μια αντιπροσωπεία εκπροσώπων γαλλικών επιχειρήσεων, με σημαντικές δραστηριότητες στη χώρα, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονταν εκπρόσωποι της Peugeot, Renault Danone, Lafarge και Carrefour.

LE FIGARO

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή