Παράνομο μεταλλαγμένο ρύζι εξακολουθεί να πωλείται σε ελληνικά σούπερ-μάρκετ

Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2006 13:42
A- A A+

Παράνομο μεταλλαγμένο ρύζι, χωρίς καμία έγκριση για ανθρώπινη κατανάλωση, εξακολουθεί να πωλείται σε σούπερ-μάρκετ σε όλη την Ελλάδα, υποστηρίζει η οργάνωση Greenpeace.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, δύο μήνες μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου από τη Greenpeace, ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) περιορίστηκε σε απλές ανακοινώσεις για τις επιμολυσμένες παρτίδες ρυζιού χωρίς να αναλάβει καμία πρωτοβουλία απόσυρσης και καταστροφής του παράνομου ρυζιού και χωρίς να πάρει κανένα μέτρο προφύλαξης των καταναλωτών.

Βασιζόμενη στα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΕΦΕΤ, η οργάνωση εντόπισε εκατοντάδες πακέτα παράνομου μεταλλαγμένου ρυζιού σε 19 σούπερ-μάρκετ, τα οποία εξακολουθούν να πωλούνται - και μάλιστα, όπως επισημαίνει, σε προσφορά- παρόλο που θα έπρεπε ήδη να έχουν αποσυρθεί και καταστραφεί. Μέχρι στιγμής, σημειώνεται, ο ΕΦΕΤ δεν έχει κάνει καμία κίνηση για την απόσυρση του ρυζιού, πέρα από την αποστολή δελτίων τύπου στα οποία ανακοινώνει τις παρτίδες του συγκεκριμένου παράνομου προϊόντος και απλώς επαφίεται στην καλή διάθεση της εταιρείας να το ανακαλέσει. Τέλος υπογραμμίζεται, δεν αναφέρεται σε κανένα πρωτόκολλο καταστροφής που να εξασφαλίζει πως το παράνομο προϊόν δεν πρόκειται να ξαναβγεί στην αγορά, ακόμα και αν πράγματι ανακληθεί από την εταιρεία.

Η Greenpeace ζητεί να αναλάβει ο ΕΦΕΤ την ευθύνη της άμεσης απόσυρσης και της ασφαλούς και έγκαιρης καταστροφής του παράνομου μεταλλαγμένου ρυζιού.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή