Γ. Σταθάκης προς Ν.Δ.: Είστε οι μόνοι που αμφισβητείτε την ανάκαμψη της οικονομίας

Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017 12:16
UPD:12:55
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Είστε η μόνη δύναμη που αμφισβητείτε την σταθεροποίηση και ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας» ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος.

A- A A+

Αντιπαράθεση για τo ταξίδι του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, αλλά και για την πορεία της οικονομίας είχαν στη Βουλή ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης και ο βουλευτής της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Σκρέκας.

«Είστε η μόνη δύναμη που αμφισβητείτε την σταθεροποίηση και ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας» ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος, ενώ ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας «που εκλέχθηκε ως πολιτικός του πάρτα όλα, έγινε ο πρωθυπουργός του δώστα όλα», ενώ το μόνο που πήρε χθες ήταν «αοριστολογίες».

Γ. Σταθάκης: Είστε υπέρ ή κατά της αναβάθμισης των F-16;

«Θέλω να καταλάβω ποια είναι η θέση της Νέας Δημοκρατίας για την επίσκεψη του πρωθυπουργού και τη συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Θέλω να καταλάβω αν είστε υπέρ ή κατά της αναβάθμισης των F-16, αν αυτό είναι το διακύβευμα και αν θεωρείτε επωφελή την αρχική εικόνα για το πώς θα γίνει αυτή η αναβάθμιση, όπου το κόστος για την ελληνική πλευρά θα είναι 1,1 δισ.- όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας- και το υπόλοιπο 1,5 δισ. θα πάρει τη μορφή των αντισταθμιστικών ωφελημάτων» ανέφερε ειδικότερα υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Ως προς το αποτέλεσμα της συνάντησης για τα ενεργειακά, ο κ. Σταθάκης παρατήρησε πως «ήταν σαφείς οι δηλώσεις και των δύο πλευρών για την αναβάθμιση της χώρας ως ενεργειακό κόμβο».

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

«Μπορώ να θυμίσω πληθώρα μεγάλων επενδύσεων, στις οποίες εμπλέκονται αμερικανικές εταιρείες. Αναφέρομαι στους υδρογονάνθρακες, αναφέρομαι στο μεγάλο έργο του TAP και όλων των άλλων διασυνδέσεων που αναφέρθηκαν στη διμερή αυτή συνάντηση. Άρα στον τομέα της ενέργειας υπήρξε ρητή δέσμευση για σημαντική αναβάθμιση της χώρας, ως ενεργειακού κόμβου. Και σε αυτό θα ήθελα να καταλάβω ποια είναι η θέση της Ν.Δ.» συνέχισε ο κ. Σταθάκης.

Απαντώντας στην κριτική της Ν.Δ. για την οικονομία, ο υπουργός Περιβάλλοντος ανέφερε πως «η μόνη που αμφισβητεί αυτή τη στιγμή τη σταθεροποίηση και την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, είναι η Ν.Δ., αφού «άσκησε κριτική στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στον Ντέισελμπλουμ και σε οποιονδήποτε δηλώνει ότι έχει σταθεροποιηθεί η οικονομία».

«Από το 2010 έως το 2014 το ΑΕΠ συρρικνώθηκε 25%»

Για τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και τον ισχυρισμό της Ν.Δ. ότι παρέδωσε την οικονομία σε ανάπτυξη, ο υπουργός Περιβάλλοντος σχολίασε: «Έχετε αυτή τη ροπή να αναζητείτε όλα τα πράγματα στο 2014, τελευταίο χρόνο διακυβέρνησης της Ν.Δ., μπαίνουμε σε μια φάση που αυτή η συνεχής ανάκληση υποδηλώνει μια κατάσταση που δεν ανήκει στις επιστήμες που κατέχω, οπότε να υπενθυμίσω μόνο ότι από το 2010 έως το 2014 που επικαλείστε ως κομβικό σημείο, το ΑΕΠ της χώρας συρρικνώθηκε 25%, με όλα τα συνεπαγόμενα αυτής της συρρίκνωσης. Από το 2015 δεν έχει συρρικνωθεί το ΑΕΠ. Όπως ξέρετε είμαστε σε άλλη φάση και άρα απορώ για την επίκληση του 2014 και την επιμονή σας να μην αναγνωρίζετε μια πραγματικότητα, η οποία πλέον διακηρύσσεται επισήμως από όλη τη διεθνή κοινότητα με εξαίρεση τη Ν.Δ.».

Κ. Σκρέκας: Ούτε λέξη από τον Αλ. Τσίπρα για το τι πήρε η Ελλάδα

«Η διατήρηση της επιχειρησιακής δυνατότητας των Ενόπλων Δυνάμεων είναι κάτι αυτονόητο και φυσικά η Ν.Δ. το στηρίζει, αλλά εμείς ακούσαμε τον Αμερικανό πρόεδρο να ευχαριστεί τον Έλληνα πρωθυπουργό για 2,4 δισ. για τον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών, ακούσαμε να τον ευχαριστεί για τις θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν στις ΗΠΑ, αλλά δεν ακούσαμε τίποτα από τον Έλληνα πρωθυπουργό για το τι πήρε η Ελλάδα. Μπορεί να προσδιορίσετε τα αντισταθμιστικά;» αντέτεινε ο βουλευτής της Ν.Δ. Κ. Σκρέκας.

Σχετικά με τα στατιστικά στοιχεία και την ανάπτυξη, ο βουλευτής επέμεινε ότι τα τελευταία δέκα χρόνια, η μοναδική χρονιά που σημειώθηκε ανάπτυξη ήταν το 2014. «Άρα, εσείς παραλάβατε οικονομία σε ανάπτυξη και δύο χρόνια την μετατρέψατε σε υφεσιακή» είπε.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή