Ένα ρομάντζο τόσο κλισέ, που αυτό κάτι λέει!

«Η Ωραία του Πέραν», στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
Δευτέρα, 09 Οκτωβρίου 2017 09:30
CHARLES KARIDIS
A- A A+

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισε τα δύο προηγούμενα χρόνια, η παράσταση «Η Ωραία του Πέραν», σε σκηνοθεσία Θεοδώρας Καπράλου και Γιώργου Παπαγεωργίου, η οποία βασίζεται στο ομώνυμο ερωτικό ρομάντζο του Δημητρίου Παπαδόπουλου (Τυμφρηστός), επιστρέφει στο Θέατρο του Νέου Κόσμου (Αντισθένους 7 & Θαρύπου), κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 9.15 το βράδυ.

Το έργο γράφτηκε το 1920 και έγινε μπεστ σέλερ της εποχής. Αποτέλεσε ένα από τα πιο πολυπαιγμένα έργα των λαϊκών θιάσων. Πρόκειται για τον μοιραίο έρωτα της Ερμιόνης και του Αιμίλιου, ο οποίος γίνεται αφορμή να έρθουν ηθοποιοί και θεατές αντιμέτωποι με την αγάπη, τη μοναξιά, τη ζήλια, την απογοήτευση, με την ίδια τη ζωή και την τυχαιότητά της.

Σε αυτήν την παράσταση της GOO Theatre Company, οι δυο ερμηνευτές, με «εργαλεία» τη ζωντανή μουσική της πολίτικης λύρας και «δάνεια» από τα ανεβάσματα των λαϊκών θιάσων, οδηγούν το κοινό και «βυθίζονται» και οι ίδιοι στην αναβίωση ενός ρομάντζου τόσο κλισέ, που αυτό κάτι λέει!

«Αν κανένας ένιωσε στην καρδιά του παλμούς ευγενικούς,

που νεκρωθήκανε μπροστά στον βωμό της δυστυχίας και της λύπης!

Αν ζούσε και τρεφότανε μ’ ένα ωραίο όνειρο, και,

ξυ­πνώντας άξαφνα μιαν αυγούλα, είδε τ’ όνειρο του,

σαν κα­πνός, να διαλύεται!

Αν κανένας αγρύπνησε ποτέ μοναχός του,

σε καμιά κα­λοκαιρινή νύχτα, κάτω από τον φεγγαρολουσμένο ουρανό,

κι η ψυχή του, λυτρωμένη απ’ τα σίδερα της ύλης,

πέταξε στα ουράνια ζητώντας τ’ Άπειρο!

Αυτός μοναχά ας διαβάσει το βιβλίο μου,

οι άλλοι θα κά­μουν καλά να το κλείσουν,

γιατί δεν θα το νιώσουνε».

CHARLES KARIDIS
Ταυτότητα παράστασης

Διασκευή: Θεοδώρα Καπράλου, σκηνοθεσία: Θεοδώρα Καπράλου - Γιώργος Παπαγεωργίου, μουσική: Γιώργος Μαυρίδης, ενδυματολογική επιμέλεια: Ιωάννα Τσάμη, επιμέλεια κίνησης: Μαρίζα Τσίγκα, βοηθός σκηνοθέτη: Ζηνοβία Κανελλοπούλου. Παίζουν: Γιώργος Παπαγεωργίου, Αντιγόνη Φρυδά. Μουσικός: Γιώργος Μαυρίδης.

Πληροφορίες

Θέατρο του Νέου Κόσμου - Κεντρική Σκηνή: Αντισθένους 7 & Θαρύπου - Αθήνα, τηλ.: 210 9212900. Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: 9 Οκτωβρίου 2017 - 16 Ιανουαρίου 2018: Δευτέρα και Τρίτη: 21:15 (η παράσταση δεν θα παιχτεί τη Δευτέρα 30 και την Τρίτη 31 Οκτωβρίου). Τιμές εισιτηρίων: κανονικό: 14 ευρώ, φοιτητικό: 12 ευρώ, ανέργων: 10 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: καταστήματα: Seven Spots, Reload, Media Markt, βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, τηλεφωνικά: 11876, ηλεκτρονικά: viva.gr και αθηνόραμα.gr.

[email protected]

Προτεινόμενα για εσάς