Πέθανε ο ιδρυτής του Playboy, Χιου Χέφνερ

Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017 08:08
UPD:11:24
EPA/WARREN TODA
A- A A+

Πέθανε σε ηλικία 91 ετών ο ιδρυτής του περιοδικού Playboy, Χιου Χέφνερ.

«Ο άνδρας-είδωλο της Αμερικής και ιδρυτής του Playboy απεβίωσε σήμερα. Ήταν 91 ετών» αναφέρει ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό του περιοδικού στο Twitter. Η ανάρτηση συνοδευόταν από φωτογραφία του Χέφνερ με λεζάντα το απόφθεγμά του: «Η ζωή είναι πολύ μικρή για να ζήσεις το όνειρο κάποιου άλλου».

Δημιουργός του Playboy το 1953, ενός περιοδικού-ορόσημο στη σεξουαλική απελευθέρωση, ο Χέφνερ έφυγε από τη ζωή από φυσικά αίτια στην κατοικία του, το «Playboy Mansion» στο Μπέβερλι Χιλς. Η κατοικία του Χέφνερ έχει αφήσει εποχή για τα πολυτελή πάρτι που διοργάνωνε ο ιδιοκτήτης της, σύμβολο της υπερβολής της κοινωνίας του Χόλιγουντ.

EURONEWS

«Ο πατέρας μου έζησε μία εξαιρετική ζωή, ως πρωτοπόρος των μέσων ενημέρωσης και της κουλτούρας και ως εκπρόσωπος ορισμένων από τα πιο σημαντικά πολιτιστικά και κοινωνικά κινήματα της εποχής μας, κυρίως ως υπερασπιστής της ελευθερίας της έκφρασης, της σεξουαλικότητας και των κοινωνικών δικαιωμάτων», δήλωσε ο γιος του Κούπερ Χέφνερ, καλλιτεχνικός διευθυντής των εκδόσεων Playboy Enterprises.

Μολονότι είχε συνταξιοδοτηθεί προ πολλού, ο Χέφνερ συνέχιζε επί χρόνια να συμμετέχει στις αποφάσεις για τη λειτουργία του Playboy, έχοντας πρωτεύοντα ρόλο για την επιλογή του εξωφύλλου.

Σε συνέντευξή του το 2003 στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο Χέφνερ δήλωσε πως εύχεται «να παραμείνει στην μνήμη των ανθρώπων ως κάποιος που είχε θετικό αντίκτυπο στην αλλαγή των σεξουαλικών αξιών της εποχής μας». «Και πιστεύω πως υπ’ αυτήν την έννοια το έχω επιτύχει», πρόσθετε.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή