Συνέχιση των μεταρρυθμίσεων ζήτησε ο Μακρόν

Πέμπτη, 07 Σεπτεμβρίου 2017 14:27
UPD:17:39
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Την ανάγκη να υπάρξει συλλογική δέσμευση για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων υπογράμμισε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν σε κοινές του δηλώσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τόνισε όμως ότι και η Ευρώπη πρέπει ταυτόχρονα να δείξει αλληλεγγύη στην Ελλάδα. 

Συγκεκριμένα, αναφορικά με την οικονομική κρίση σημείωσε ότι έγιναν πολλές θυσίες και πως ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει ακριβό τίμημα, για αυτό και τόνισε ότι πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις, αλλά και να δείξουν αλληλεγγύη οι Ευρωπαίοι εταίροι.

Η ΑΥΓΗ

Ο κ. Μακρόν τόνισε ότι και οι προκάτοχοί του και ο ίδιος και η κυβέρνησή του «πολέμησαν και θα συνεχίσουν τις προσπάθειές τους έτσι ώστε η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη» και παρατήρησε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή του πάντα ήθελαν να κρατήσουν την Ελλάδα στην Ε.Ε..

Χαιρέτισε το πολύ θάρρος που έχουν δείξει οι Έλληνες για να αντέξουν στην «πολύ δύσκολη κατάσταση» στην οποία βρίσκεται η χώρα και διαβεβαίωσε ότι η Γαλλία θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό τους. 

Για τους ελληνογαλλικούς δεσμούς είπε ότι οι ιστορίες των δύο χωρών είναι αλληλένδετες, αλλά και πως το μέλλον τους είναι κοινό.

«Οι δύο χώρες μας έχουν κοινή πορεία, πρέπει να επανέλθουμε σε μια ισορροπία στην Ευρώπη», συμπλήρωσε ο Γάλλος πρόεδρος και επεσήμανε ότι «αν θέλουμε να προχωρήσει η Ευρώπη, πρέπει να υπάρχει μια ισχυρή Ευρώπη που να ξέρει να προασπίζεται τις αξίες της». 

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή