Μήνυμα Παυλόπουλου, παρουσία Μακρόν, στους εταίρους για τήρηση δεσμεύσεων

Πέμπτη, 07 Σεπτεμβρίου 2017 14:13
UPD:14:52
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο κ. Παυλόπουλος ευχαρίστησε τη Γαλλία για τη μεγάλη συμβολή της το καλοκαίρι του 2015, προκειμένου να παραμείνει η Ελλάδα στην Ε.Ε. και στην Ευρωζώνη.

A- A A+

«Η Ελλάδα, με όλες αυτές τις θυσίες του ελληνικού λαού, θα συνεχίσει να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της, ό,τι συμφωνήσαμε θα το πράξουμε»,  δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τις κοινές του δηλώσεις με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Τόνισε όμως ότι ταυτόχρονα η χώρα μας «και με την αναγνώριση ότι υπάρχουν λάθη εκατέρωθεν, περιμένει την εκπλήρωση των υποχρεώσεων των εταίρων» κυρίως σε ό,τι αφορά τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. 

Ο κ. Παυλόπουλος ευχαρίστησε τη Γαλλία για τη μεγάλη συμβολή της το καλοκαίρι του 2015, προκειμένου να παραμείνει η Ελλάδα στην Ε.Ε. και στην Ευρωζώνη.

Η ΑΥΓΗ

Υπενθύμισε ακόμη ότι τότε ως υπουργός ο κ. Μακρόν «σε μια δύσκολη στιγμή» είχε δείξει τη στήριξή του και τη συμπάθειά του στην Ελλάδα.

«Ό,τι κάνατε και ό,τι κάνετε δεν το κάνετε μόνο για την Ελλάδα. Η Γαλλία δικαιώνει την ιστορική αποστολή της μέσα στην Ε.Ε. γιατί η στήριξη της Ελλάδας ήταν μια στήριξη της ενότητας και της σταθερότητας της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης», πρόσθεσε. 

Στο σημείο αυτό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε ότι «η Ελλάδα δεν διανοείται τον εαυτό της και το μέλλον της εκτός Ε.Ε.» και τόνισε ότι είναι βέβαιος πως ούτε η Ευρώπη θα διατηρούσε την ενότητά της δίχως την Ελλάδα στους κόλπους της.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή