Champions League: Πανάξια στους ομίλους ο Ολυμπιακός

Νίκησε με 1-0 την Ριέκα στην Κροατία με γκολ του Μάριν στο 25΄
Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017 23:37
UPD:23:42
A- A A+

Μετά από.. διάλειμμα ενός έτους, ο Ολυμπιακός επιστρέφει εκεί που είχε συνηθίσει να βρίσκεται εδώ κι αρκετά χρόνια, στους ομίλους του Champions League.

Πανάξια και δίκαια, η ελληνική ομάδα νίκησε για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα την Ριέκα, αυτή την φορά στην Κροατία, με 1-0 (2-1 είχε επικρατήσει στο Καραϊσκάκη), και το απόγευμα της Πέμπτης (24/08) θα βρεθεί στην κλήρωση των «χρυσοφόρων» ομίλων της διοργάνωσης, που θα διεξαχθεί στο Μονακό.

Η πρόκριση του Ολυμπιακού στους ομίλους πιστώνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στον Μπέσνικ Χάσι και στη δουλειά που έχει κάνει ο Αλβανός τεχνικός στους Πειραιώτες. Επίσης, στην ποιότητα των παικτών που ήρθαν στην ομάδα μέσα στο καλοκαίρι, ιδιαίτερα στον Οφόε, ο οποίος είναι ο ηγέτης της μεσαίας γραμμής και στα δύο ματς με την Ριέκα ήταν αυτός που έβαλε... φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του. Την περασμένη Τετάρτη με το γκολ της ισοφάρισης στο Καραϊσκάκη και σήμερα με την ασίστ που έβγαλε στον Μάρκο Μάριν στο 35΄ κι από την οποία ο Γερμανός άνοιξε το σκορ.

Μπορεί να βρισκόμαστε στο ξεκίνημα της σεζόν, ωστόσο, η δουλειά του Χάσι στον Ολυμπιακό φαίνεται από... μίλια μακριά. Μια ομάδα που πιέζει τον αντίπαλο και δεν του επιτρέπει να αναπτυχθεί, παίκτες που ξέρουν ακριβώς το ρόλο τους στο γήπεδο και επιλογές που μπορεί πριν τα ματς να προκαλούν... μουρμούρες (σ.σ. Μάριν αντί Φορτούνη), αλλά στην εξέλιξη των αγώνων δικαιώνουν απόλυτα τον προπονητή.

Ο Ολυμπιακός και στα δύο ματς με τους Κροάτες ήταν η καλύτερη ομάδα. Μπορεί απόψε να μην ξεκίνησε πολύ καλά και να έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να απειλήσουν δύο φορές, από λάθη των παικτών του κι όχι από οργανωμένες προσπάθειες της Ριέκα, ωστόσο, από τη στιγμή που προηγήθηκε κυριάρχησε πλήρως στον αγωνιστικό χώρο και δεν επέτρεψε στο συγκρότημα του Κεκ να πιστέψει ούτε μία στιγμή πως θα μπορούσε να φέρει... τούμπα το ματς.

Οι Κροάτες είχαν δύο μεγάλες φάσεις στα πρώτα 20 λεπτά με τους Γκαβράνοβιτς (έσωσε στην γραμμή ο Ρέτσος) και Γκοργκόν (εντελώς αμαρκάριστις αστόχησε με κεφαλιά), ωστόσο, ο Ολυμπιακός στην πρώτη του αξιόλογη επιθετική προσπάθεια προηγήθηκε με το άψογο πλασέ του Μάριν στο 25΄, από την ασίστ του Οφόε.

Το γκολ «πάγωσε» τους πρωταθλητές Κροατίας, έχασαν το ρυθμό τους και δε μπορούσαν μέχρι την ανάπαυλα να αλλάξουν ούτε δεύτερη πάσα. Ο Ολυμπιακός είχε άλλες δύο καλές φάσεις για να «κλειδώσει» την πρόκριση, δεν κατάφερε να το κάνει, ωστόσο, παρά την πίεση που δέχτηκε στο πρώτο 15λεπτο του δεύτερου μέρους σε γενικές γραμμές δεν κινδύνευσε ιδιαίτερα κι έφτασε σχετικά άνετα στο στόχο του.

Η καλύτερη φάση για τους γηπεδούχους στο διάστημα της πίεσης που άσκησαν σημειώθηκε στο 54΄, όταν ο Καπίνο έκανε μεγάλη επέμβαση στο πλασέ του Γκαβράνοβιτς από το σημείο του πέναλτι.

Στο 79΄ η Ριέκα έχασε άλλη μία κλασική ευκαιρία με τον Ματέι, ο οποίος απέναντι από τον Καπίνο έκανε την χειρότερη δυνατή επιλογή.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις