Συγχαρητήρια επιστολή Παπανδρέου στη Σεγκολέν Ρουαγιάλ

Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2006 19:10
A- A A+

Συγχαρητήρια επιστολή στην υποψήφια του Σοσιαλιστικού Κόμματος στις γαλλικες προεδρικές εκλογές, Σεγκολέν Ρουαγιάλ, απέστειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Α. Παπανδρέου.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Παπανδρέου:

«Αγαπητή Σεγκολέν,

Ως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, αλλά και προσωπικά, θέλω να σου εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την πανηγυρική εκλογή σου μέσα από μια πρωτόγνωρη ανοικτή δημοκρατική διαδικασία. Οι Γάλλοι σοσιαλιστές σου έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης και εντολή να δώσεις έναν νικηφόρο αγώνα, ώστε να οδηγηθεί η Γαλλία σε έναν άλλον δρόμο μετά από μια δωδεκαετή συντηρητική διακυβέρνηση.

Ήδη, τόσο κατά την εσωκομματική προεκλογική περίοδο, όσο και με την εκλογή σου, οι Γάλλοι σοσιαλιστές πέτυχαν να διαμορφώνουν αυτοί την ατζέντα των εξελίξεων. Η προσφορά σου σε αυτήν την επιτυχία είναι μεγάλη και γεμίζει τους σοσιαλιστές όλου του κόσμου με μεγάλη αισιοδοξία.

Ως γυναίκα και σοσιαλίστρια, γνωρίζεις και να ηγείσαι και να μεριμνάς για την ενεργό συμμετοχή των πολιτών στην διαμόρφωση μιας πολιτικής που ενισχύει την αλληλεγγύη και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Η Ευρώπη έχει σήμερα ανάγκη από μια άλλη πολιτική πρόταση που να διαμορφώνει, μέσα σε ένα περιβάλλον ασφάλειας και σιγουριάς, τις προϋποθέσεις για μια βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο της οποίας θα είναι ο άνθρωπος και στόχος η δημιουργία μιας δίκαιης κοινωνίας.

Η χώρα σου αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την διαμόρφωση μιας ατζέντας που θα οδηγεί τις Ευρωπαϊκές προοδευτικές δυνάμεις στην επίτευξη αυτού του στόχου και θα συμβάλλει στην προώθηση των αρχών και των αξιών του σοσιαλιστικού κινήματος διεθνώς.

Με την βεβαιότητα ότι, η συνεργασία μας θα ενισχύσει καθοριστικά την προώθηση των κοινών στόχων και η νίκη σου θα αποτελέσει την αφετηρία μιας νέας πορείας για την Γαλλία, σου εύχομαι καλή επιτυχία στις προσεχείς εκλογές.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς

Γιώργος Α. Παπανδρέου»

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή