Πώς μπόρεσε η καρδιά τους τον Giannis να πικράνει;

Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017 14:00
Eurokinissi Sports/LATO KLODIAN
A- A A+

Από την έντυπη έκδοση

Της Κατερίνας Τζωρτζινάκη
[email protected]

Εκτός Eurobasket τέθηκε και ο ΝΒΑer Μίλος Τεόντοσιτς. Η Eθνική Σερβίας θα παραταχθεί στη διοργάνωση που ξεκινά στα τέλη του μήνα χωρίς το μεγάλο της «αστέρι», καθώς το πρόβλημα τραυματισμού του δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπιστεί άμεσα. «Η επιθυμία του να παίξει είναι πάντα μεγάλη. Δυστυχώς, με την υπάρχουσα κατάσταση η επιθυμία του δεν ήταν αρκετή». Ο τεχνικός των «πλάβι», Σάσα Τζόρτζεβιτς, ήταν σαφής για την απώλεια, αλλά έτσι είναι το παιχνίδι και συνεχίζεται.

Στην Ελλάδα συνεχίζεται το σίριαλ με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, που, αν έχω καταλάβει καλά, δεν είναι η εξαίρεση, αλλά μάλλον ο κανόνας των απουσιών από το Eurobasket.

Από τεχνικά δεν σκαμπάζω και τα μπασκετικά με ενδιαφέρουν μόνο αισθητικά και κοινωνιολογικά, αλλά αυτά τα ξένα κέντρα που απεργάζονται οργανωμένα και καλά σκηνοθετημένα σχέδια δεν τα βρίσκω πειστικά. Δεν πρωτοτυπεί, βέβαια, η Ελληνικη Ομοσπονδία, μα δεν αισθάνεται την ανάγκη να προσκομίσει στοιχεία, προκειμένου να αποδείξει τους ισχυρισμούς της ότι «από την έλευση κιόλας του Γιάννη στην Ελλάδα και εν συνεχεία από την έναρξη της προετοιμασίας της ομάδας... (οι Μπακς) έφεραν σε δύσκολη θέση τον αθλητή και τον υποχρέωσαν να γνωστοποιήσει ότι δεν αποτελεί μέλος της Εθνικής ανδρών»;

Από τεχνικά δεν σκαμπάζω και με τα ιατρικά δεν ταιριάζω, αλλά με τα οικονομικά άκρη βγάζω.

Ο Γιάννης, τραυματίας ή ολίγον τραυματίας, είναι επένδυση για τα «Ελάφια». Εκατό εκατομμυρίων δολαρίων, brand name και ο πρώτος μπασκετμπολίστας τους επιπέδου All-Star Game εδώ και χρόνια.

Είναι πολλά τα λεφτά, Αρη, για να αφήσουν μία ενόχληση στο γόνατο να τους στερήσει το φεγγάρι. Μας αρέσει, δεν μας αρέσει, ο εργοδότης, που χρυσοπληρώνει, μπαίνει στη μέση.

Ας κρίνουν, λοιπόν, τον Γιάννη για τη μη συμμετοχή του στην εθνική ομάδα αυτοί που συμβιβασμούς δεν κάνουν, παρακούν υποδείξεις, διαπρέπουν στις αρνήσεις, γιατί είναι μεγέθη που ξεπερνούν τις μέσες λύσεις. Όσο για τους άλλους, πώς μπόρεσε η καρδιά τους τον Giannis να πικράνει; Εστω κι αν έκανε ένα φάουλ στον τρόπο που επέλεξε να δημοσιοποιήσει ότι τη «γαλανόλευκη» θα αποχαιρετήσει.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή