UEFA: Μέσι, Ρονάλντο και Μπουφόν, υποψήφιοι για το βραβείο του κορυφαίου παίκτη της χρονιάς

Τρίτη, 15 Αυγούστου 2017 17:59
UPD:18:39
REUTERS/Albert Gea

Μέσι και Ρονάλντο έχουν βραβευτεί από δύο φορές έκαστος στο παρελθόν.

A- A A+

Τρεις παίκτες, που στη διάρκεια της σεζόν ξεχώρισαν στις ομάδες τους, είναι οι υποψήφιοι για το βραβείο του κορυφαίου παίκτη της χρονιάς (2016/2017) της UEFA.

Σε έναν εκ των Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα), Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ Μαδρίτης), Τζιανλουίτζι Μπουφόν (Γιουβέντους) θα απονεμηθεί η τιμητική διάκριση, στο περιθώριο της κλήρωσης των ομίλων Champions League που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Αυγούστου στο Μονακό.

Το αποτέλεσμα με την τριάδα των συγκεκριμένων παικτών προέκυψε μετά την ψηφοφορία των 80 προπονητών των ομάδων που συμμετείχαν στην φάση των ομίλων του Champions League και του Europa League της περασμένης περιόδου, μαζί με 55 δημοσιογράφους που επελέγησαν από τη European Sports Media, εκπροσωπώντας κάθε μια από τις ομοσπονδίες-μέλη της UEFA.

Το τελικό αποτέλεσμα βασίστηκε στον συνολικό αριθμό των ψήφων από τους προπονητές και τους δημοσιογράφους, ενώ οι προπονητές δεν είχαν το δικαίωμα να ψηφίσουν παίκτες από την ομάδα τους.

Μέσι και Ρονάλντο έχουν βραβευτεί από δύο φορές έκαστος στο παρελθόν. Ο Αργεντινός σταρ της «Μπαρτσα» τις σεζόν 2010/2011 και 2014/2015, ενώ ο Πορτογάλος άσος των «μερένγκες» την περίοδο 2013/2014 και 2015/2016. Το αντίστοιχο βραβείο του κορυφαίου παίκτη της χρονιάς έχουν κατακτήσει ακόμη, ο Αντρές Ινιέστα της Μπαρτσελόνα (2011/2012) και ο Φρανκ Ριμπερί της Μπάγερν (2012/2013).

Στην διάρκεια της κλήρωσης για τη φάση των ομίλων του Champions League θα απονεμηθούν και τα βραβεία για τον καλύτερο τερματοφύλακα, αμυντικό, μέσο και επιθετικό της προηγούμενης σεζόν στο Champions League.

Την επόμενη ημέρα (25/8), στην διάρκεια της κλήρωσης για τη φάση των ομίλων του Europa League, θα απονεμηθεί το βραβείο για τον καλύτερο παίκτης της σεζόν 2016/2017 στην δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση της UEFA.

Υποψήφιοι είναι τρεις παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία κατάκτησε το τρόπαιο στον τελικό με τον Άγιαξ. Πρόκειται για τους Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (δεν αγωνίστηκε στον τελικό), Χένριχ Μχιταριάν και Πολ Πογκμπά.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις