Μόλις στο 38% το ποσοστό αποδοχής του Τραμπ

Τρίτη, 08 Αυγούστου 2017 07:10
UPD:07:11
REUTERS/CARLOS BARRIA
A- A A+

Σε ιστορικό χαμηλό βρίσκεται το ποσοστό αποδοχής του Ντόναλντ Τραμπ, μόλις έξι μήνες μετά την επίσημη ανάληψη των προεδρικών του καθηκόντων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του CNN, μόλις το 38% των Αμερικανών εγκρίνει και επιδοκιμάζει τις αποφάσεις του Αμερικανού προέδρου, έναντι του 56%, το οποίο εκφράζει τη διαφωνία του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά από έξι μήνες κυβερνητικού βίου, μόλις ένας ακόμη πρόεδρος -ο Μπιλ Κλίντον το 1993 (44%)- είχε ποσοστά αποδοχής κάτω του 50%.

Όπως προκύπτει από τα δημοσκοπικά ευρήματα, η απώλεια της εμπιστοσύνης προς το πρόσωπο του Τραμπ προέρχεται κατά κύριο λόγο, από την εκλογική του βάση.

Ως ύψιστης σημασίας ζήτημα αναδεικνύεται και η έλλειψη εμπιστοσύνης, καθώς το 73% δηλώνει σκεπτικό απέναντι σε όσα ισχυρίζεται ο Λευκός Οίκος. Μάλιστα, το 30% διαμηνύει ότι δεν πιστεύει καθόλου τα όσα διαρρέονται από τα επίσημα κανάλια επικοινωνίας της κυβέρνησης.

Παράλληλα, το 60% χαρακτηρίζει τον Τραμπ αναξιόπιστο και μη τίμιο, ενώ το 67% δηλώνει πως ο Αμερικανός πρόεδρος δεν αποτελεί πρόσωπο θαυμασμού.

Άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός ότι το 63% των Αμερικανών δηλώνει πως δεν είναι υπερήφανο που ο Τραμπ βρίσκεται στον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ. 

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή