Γαλλία: 46 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη υποδομών στην Τανζανία

Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2006 12:53
UPD:12:58
A- A A+

Συμφωνία για τη χορήγηση 46 εκατ. ευρώ (59,68 εκατ. δολ.) στην Τανζανία -πρώην Τανγκανίκα και Ζανζιβάρη - υπέγραψε η Γαλλία, στο πλαίσιο της παροχής βοηθείας για την τόνωση του τουρισμού και της ανάπτυξης του τομέα ύδρευσης και εκπαίδευσης της χώρας, τα πέντε επόμενα χρόνια.

Περισσότερα από 16 εκατ. ευρώ θα κατευθυνθούν στην ανάπτυξη του υδρευτικού συστήματος, που θα βελτιώσει τις προμήθειες πόσιμου ύδατος, σε δύο κυρίως πόλεις, την Μπουκόντα και τη Μουσόμα.

Η Γαλλία θα δαπανήσει επίσης 7,8 εκατ. ευρώ για την εκμάθηση της γαλλικής γλώσσας, στην αφρικανική χώρα με τα 39 εκατ. κατοίκους.

Επίσης θα δαπανήσει 4,7 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία σχολής τουριστικών επαγγελμάτων στην εμπορική πρωτεύουσα, με στόχο τη βελτίωση της ειδικότητας των εργαζομένων στον τουρισμό, μια και αυτός ο τομέας αποτελεί μεγάλη πηγή συναλλάγματος.

Η Γαλλία χρηματοδότησε περίπου το 40% του συνολικού προϋπολογισμού της Τανζανίας το 2005/06 και τον Ιανουάριο υποσχέθηκε να στηρίξει τον προϋπολογισμό της οικονομικής χρήσης από τον Ιούνιο του 2006 έως τον Ιούλιο του 2007 με 593 εκατ. ευρώ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή