Ισραήλ - Παλαιστίνη: Μακρόν υπέρ της λύσης των δύο κρατών

Κυριακή, 16 Ιουλίου 2017 23:20
UPD:23:34
EPA/ETIENNE LAURENT/POOL
A- A A+

Υπέρ της επανάληψης των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων για τη διευθέτηση του Μεσανατολικού μέσω της λύσης των δύο κρατών τάχθηκε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, υιοθετώντας την πάγια θέση της Γαλλίας για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους και έχοντας στο πλευρό του τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου -με τον οποίο συναντήθηκε την Κυριακή στο Παρίσι-, ο κ. Μακρόν ανέφερε ότι η Γαλλία συμμερίζεται τις ανησυχίες του Ισραήλ για τον εξοπλισμό της σιιτικής οργάνωσης Χεσμπολάχ του Λιβάνου, ενώ καταδίκασε την εποικιστική δραστηριότητα.

Στο θέμα του Ιράν, ο κ. Μακρόν διαβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε επιφυλακή για την εφαρμογή της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης του 2015.

Ο δύο ηγέτες είχαν συνομιλίες άνω της μίας ώρας στο προεδρικό μέγαρο, ενώ είχαν προηγηθεί εκδηλώσεις μνήμης για τις μαζικές συλλήψεις των Εβραίων στο Παρίσι κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ήταν η πρώτη φορά που σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις παρέστη Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας επανέλαβε ότι η Γαλλία φέρει ευθύνη για τις μαζικές συλλήψεις Εβραίων στο Χειμερινό Ποδηλατοδρόμιο (Vel d’Hiv) του Παρισιού το 1942, ενώ μίλησε κατά του αντισημιτισμού και ρατσισμού.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters, AFP

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή