Η Λευκωσία επικροτεί τη ρήτρα επαναξιολόγησης της Τουρκίας

Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2006 14:18
A- A A+

Η κυπριακή κυβέρνηση επικροτεί τη ρήτρα επαναξιολόγησης της Τουρκίας, την οποία προωθούν Γαλλία και Γερμανία http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/12/05/1275083.htm .

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χριστόδουλος Πασιαρδής, δήλωσε σήμερα ότι η κυπριακή κυβέρνηση υποστηρίζει την πρόταση της Γερμανίας για καθορισμό σαφούς χρονοδιαγράμματος για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της Τουρκίας έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Εάν οι εκλογές στην Τουρκία θεωρούνται από κάποιους αποτρεπτικός παράγοντας στην υλοποίηση των δεσμεύσεων της Αγκυρας, το διάστημα των 18 μηνών παρέχει ευχέρεια στην Τουρκία να ανταποκριθεί χωρίς να προφασίζεται εσωτερικές δυσκολίες και πολιτικό κόστος», σχολίασε ο κ. Πασιαρδής, επισημαίνοντας ότι όσοι αποφεύγουν τον καθορισμό σαφούς χρονοδιαγράμματος, ενισχύουν την ευρωπαϊκή ανεκτικότητα στην Αγκυρα.

Ο εκπρόσωπος επανέλαβε ότι η Λευκωσία απορρίπτει τη διασύνδεση της λύσης του Κυπριακού με οποιαδήποτε αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία, σημειώνοντας ότι οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της Τουρκίας δεν συναρτώνται με την πρόοδο στο Κυπριακό.

Τέλος, ο εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης προειδοποίησε εκ νέου ότι η Λευκωσία είναι προετοιμασμένη να διαφωνήσει αν τα τελικά συμπεράσματα για την Τουρκία δεν την ικανοποιούν.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή