Αλ. Τσίπρας: Ένδεια επιχειρημάτων του κ. Μητσοτάκη για την οικονομία

Δευτέρα, 03 Ιουλίου 2017 16:08
UPD:18:02
INTIME NEWS/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Βέβαιος ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία και ότι ο λαός θα της δώσει και δεύτερη θητεία εμφανίστηκε κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη είπε ότι θα γίνει ο πρώτος στην ιστορία αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης που θα ζητά επί τέσσερα χρόνια εκλογές.

«Θα είστε ο πρώτος που θα πανηγυρίζει συνεχώς επειδή νικά στις δημοσκοπήσεις αλλά την ώρα της κάλπης θα καταλάβετε ότι δεν ψηφίζουν οι δημοσκόποι, αλλά ο ελληνικός λαός», πρόσθεσε. 

Ακόμη, απέδωσε την επιλογή του κ. Μητσοτάκη να αφιερώσει τα 15 πρώτα λεπτά της πρωτολογίας του για να σχολιάσει τα tweet του Πάνου Καμμένου και τις αναρτήσεις στο facebook του Παύλου Πολάκη σε «ένδεια επιχειρημάτων για την οικονομία». 

«Τόσο μεγάλη ήταν η έγνοια του να κουβεντιάσουμε την οικονομία που, ξεκίνησε αυτή τη συζήτηση κάνοντας σχόλια για τις αναρτήσεις στα δίκτυα της κοινωνικής δικτύωσης. Δεν είστε τρολ στα social media είστε αρχηγός γης αξιωματικής αντιπολίτευσης», σημείωσε κατά τη δευτερολογία του ο Πρωθυπουργός. 

PRIME MINISTER HELLENIC REPUBLIC

Επίσης, κατηγόρησε τον πρόεδρο της Ν.Δ. ότι ήρθε στη Βουλή με ποδοσφαιρική διάθεση. «Είπατε ότι χάσαμε 5 – 0 αλλά τελικά μας τρελάνατε στα αυτογκόλ», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Μας είπατε ότι έχουμε στον πάγκο εσάς και βλέπουν οι αγορές ότι θα έρθετε εσείς».

«Έχει ξαναχρησιμοποιηθεί τέτοιο επιχείρημα; Ότι κρίνουν οι αγορές αυτόν που θα ‘ρθει μετά από δύο χρόνια;», διερωτήθηκε. 

Εξάλλου, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι βλέποντας τον κ. Μητσοτάκη να αγορεύει του θύμισε τον μπακαλόγατο με τον Χατζηχρήστο «τρεις το λάδι, τρεις το ξύδι» και τον κατηγόρησε ότι «κάνει την αριθμητική του μπακαλόγατου». 

Για την απόφαση του Eurogroup είπε ότι «κάνουμε τους εταίρους μας συνεταίρους στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας».

«Αυτό το οποίο διασφαλίστηκε στην απόφαση ήταν πρωτογενή πλεονάσματα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα στο 2%. Εσείς υπογράφατε τεσσάρια», συνέχισε ο Πρωθυπουργός, επισημαίνοντας πως με βάση τις υποχρεώσεις της χώρας που απορρέουν από το σύμφωνο σταθερότητας τα πλεονάσματα έπρεπε να είναι στο 6%.

Ο πρωθυπουργός επέλεξε να απαντήσει στον πρόεδρο της Ν.Δ. και για την αναφορά του σε θεσμική χυδαιότητα εκ μέρους υπουργών της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «θεσμική χυδαιότητα δεν είναι όταν κάποιος κάνει κριτική ακόμα και σε σεβαστές αποφάσεις της δικαιοσύνης, θεσμική χυδαιότητα αντιθέτως είναι να μιλάτε εσείς για φοροδιαφυγή και λίστες που τις είχατε χαμένες στα συρτάρια σας, θεσμική χυδαιότητα είναι τα θαλασσοδάνεια, θεσμική χυδαιότητα ήταν οι μίζες της Siemens, θεσμική χυδαιότητα είναι όχι μόνο να χαρίζεις το Ερρίκος Ντινάν σε ιδιώτες, αλλά να φροντίζεις πριν το ξεπουλήσεις να νοσηλεύονται τζάμπα συγγενικά σου πρόσωπα ή να δουλεύουν με αργομισθίες εκεί φίλοι και γνωστοί».

«Θεσμική χυδαιότητα είναι να αξιοποιείς τη θέση σου στην πολιτική για να παίρνεις δάνεια, δανεικά και αγύριστα, είναι να μετατρέπεις την παράταξή σου σε βραχίονα εγκληματικών συμφερόντων στη Βουλή, θεσμική χυδαιότητα είναι που ξεπλύνατε τη Χρυσή Αυγή στη συνέντευξή σας στο Politico και αναφέρατε ότι η βία στην Ελλάδα αφορά μονάχα την αριστερά», πρόσθεσε.

Για την επίθεση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα για την αναφορά του ότι τα κάνουν όλα για την καρέκλα τους ο κ. Τσίπρας είπε ότι «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί».

Όπως είπε, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν γεννήθηκαν για να είναι βουλευτές και αν κάποια στιγμή γυρίσουν στη βιοπάλη, δεν θα χαθούν, δεν είναι ανεπάγγελτοι. «Αλίμονο σε κάποιους άλλους που χωρίς την καρέκλα δεν θα ήταν τίποτα», σημείωσε. 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή