Στην COREPER η γαλλογερμανική πρόταση για την Τουρκία

Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2006 14:15
UPD:14:23
A- A A+

Τη γαλλογερμανική πρόταση για παραχώρηση στην Τουρκία προθεσμίας δύο χρόνων, ώστε να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι των «25», θα συζητήσει σήμερα στις Βρυξέλλες η Επιτροπή Μονίμων Αντιπροσώπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (COREPER).

Το νέο χρονοδιάγραμμα για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας συμφωνήθηκε στην χθεσινή συνάντηση της καγκελαρίου της Γερμανίας, ¶νγκελα Μέρκερ και του γάλλου προέδρου Ζακ Σιράκ με χρονικό όριο για τη συμμόρφωση της Τουρκίας τις ευρωεκλογές του 2009 http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/12/05/1275156.htm .

Στη διήμερη συνεδρίαση θα συζητηθεί και η σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μερική αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με το «πάγωμα» οκτώ κεφαλαίων.

Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Γερμανίας στην Ε.Ε., Βίλχεμ Σενφέλντερ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στις Βρυξέλλες, με θέμα τις προτεραιότητες της γερμανικής προεδρίας της Ε.Ε. (από 1ης Ιανουαρίου 2007), δήλωσε ότι η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία και τις επιπτώσεις από τη στάση της Αγκυρας έναντι της Κύπρου, αποτελεί μια καλή βάση για συζήτηση μεταξύ των κρατών - μελών της Ε.Ε..

«Το ζητούμενο -σημείωσε ο γερμανός πρέσβης- είναι αν η Κύπρος δεχτεί τις προτάσεις της Επιτροπής,ή αν εμφανιστεί με διαφορετικές προτάσεις», υπενθυμίζοντας πως για να καταλήξουν σε απόφαση οι «25», απαιτείται ομοφωνία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή