Δημοπρατήθηκαν αντικείμενα που συνδέονται με διαβόητους κακοποιούς της Αμερικής

Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017 21:11
UPD:27/06/2017 01:39
A- A A+

Αντικείμενα που συνδέονται με διαβόητους κακοποιούς της Αμερικής πωλήθηκαν σε δημοπρασία για περισσότερα από 100.000 ευρώ.

Ένα ρολόι τσέπης με διαμάντια που ανήκε στον Αλ Καπόνε και κατασκευάστηκε στο Σικάγο τη δεκαετία του 1920, μαζί με ένα χειρόγραφο τραγούδι που έγραψε στο Αλκατράζ τη δεκαετία του 1930, συγκαταλέγονται στα αντικείμενα που αγοράστηκαν στη δημοπρασία  «Γκάνγκστερ, Εγκληματίες και Αστυνομικοί» (Gangsters, Outlaws and Lawmen) στο Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης.

Το ρολόι πωλήθηκε έναντι 84.375 δολαρίων, σύμφωνα με τον Οίκο δημοπρασιών RR Auction, με έδρα τη Βοστόνη.

«Ο αγοραστής είναι ένας συλλέκτης που ενδιαφέρεται για αμερικανικά σπάνια αντικείμενα» δήλωσε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του RR Auction, Μπόμπι Λίβινγκστον, και πρόσθεσε ότι μέσω διαδικτύου και τηλεφώνου παρουσιάστηκαν 30 ενδιαφερόμενοι.

Το μουσικό κομμάτι, σε σύνθεση και στίχους του Καπόνε, με τίτλο «Humoresque», πωλήθηκε έναντι 18,750 δολαρίων.

Μπόνι και Κλάιντ

«Το χειρόγραφο τραγούδι δείχνει μία πιο ευαίσθητη πλευρά του γκάγκστερ», δήλωσε ο Λίβιγκστον διευκρινίζοντας πως δεν τον εξέπληξε το γεγονός ότι πωλήθηκε ένα τραγούδι που γράφτηκε από έναν άνθρωπο περισσότερο γνωστό για την ανάμειξή του στο οργανωμένο έγκλημα απ’ ότι για το μουσικό του ταλέντο. «Το μουσικό κομμάτι δείχνει τη φαντασία και τη δημιουργικότητά του. Οι άνθρωποι αυτοί είχαν ταλέντα και τα αξιοποίησαν, δυστυχώς, για εγκληματικά σχέδια», ανέφερε.

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του RR Auction αναφέρθηκε και στο διαβόητο ζευγάρι κακοποιών που λήστευε τράπεζες, Μπόνι και Κλάιντ. Μία επιστολή γραμμένη από τη Μπόνι Πάρκερ και υπογεγραμμένη από τον Κλάιντ Μπάροου πωλήθηκε έναντι 16.250 δολαρίων. Δύο εντάλματα σύλληψης που είχαν εκδοθεί εναντίον τους, από τις αρχές του Τέξας, πωλήθηκαν για 8.125 δολάρια.

Ο ανιψιός του Κλάιντ Μπάροου, Μπάντι Μπάροου, και η ανιψιά της Μπόνι Πάρκερ, Ρία Λιν Λίντερ, ήταν παρόντες στη δημοπρασία.

 

Προτεινόμενα για εσάς