BMW: Πιο λαμπερά και πιο σπορ

Ακόμη πληρέστερη η Σειρά 4 με το Μ4 CS στην κορυφή
Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017 10:11
UPD:10:11
A- A A+

Από την έντυπη έκδοση

Του Γιάννη Κανουπάκη 
[email protected]

Κάτι ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο, όπου και η παρουσίαση, κάτι η ανακοίνωση ότι πάνω από την Μ4 τώρα υπάρχει και Μ4 CS των 460 ίππων, εκεί γύρω στις 185.500 ευρώ για 2.500 κομμάτια μέχρι τέλους της παραγωγής, νιώσαμε για λίγο… ημίθεοι. 

Οι εκπρόσωποι της  ανανεωμένης Σειράς 4 άστραφταν στο φως του ελληνικού ήλιου, έτοιμοι για μια καινούργια πορεία στην εγχώρια αγορά από 43.150 ευρώ στην πιο προσιτή εκδοχή του είδους (βενζινοκινητήρας 1,5 λτ με 136 ίππους). Συνολικά προσφέρονται 31 εκδόσεις μοντέλων και κινητήρων, πάνω στο τρίπτυχο Coupe (2θυρο), Grand Coupe (4θυρο) και Cabrio.

FABIAN KIRCHBAUER

Όλοι οι βενζινοκινητήρες και οι τετρακύλινδροι diesel που τοποθετούνται στη νέα BMW Σειρά 4 προέρχονται από την τελευταία οικογένεια κινητήρων BMW EfficientDynamics και υιοθετούν τεχνολογία BMW TwinPower Turbo. Υπάρχουν τρεις βενζινοκινητήρες (BMW 420i, BMW 430i και BMW 440i) και τρεις εκδόσεις diesel (BMW 420d, BMW 430d, BMW 435d xDrive) που διατίθενται για όλα τα μοντέλα της σειράς. Δώδεκα εκδόσεις μοντέλων διατίθενται με το BMW xDrive, ενώ η BMW 435d xDrive διατίθεται με το ευφυές σύστημα all-wheel-drive στον βασικό εξοπλισμό της - σε Coupe, Cabrio και Gran Coupe. Δύο νέα εξωτερικά χρώματα Snapper Rocks Blue και Sunset Orange διατίθενται αποκλειστικά για τα μοντέλα της νέας BMW Σειράς 4, ενώ υπάρχουν και νέα σχέδια ζαντών ειδικά για κάθε έκδοση εξοπλισμού Advantage, Sport Line, Luxury Line και M Sport.

Οι παρεμβάσεις τόσο στον εξωτερικό σχεδιασμό όσο και στο εσωτερικό είναι πολλές, αν και διακριτικές, ώστε να εντείνεται ο αέρας πολυτέλειας και άνεσης, χωρίς ακρότητες. Έμφαση έχει δοθεί στη μεγιστοποίηση της αίσθησης σπορ οδήγησης, της ασφάλειας και της σύγχρονης τεχνολογίας σε όλους τους τομείς. Οι ανασχεδιασμένοι προβολείς LED αντικαθιστούν τις μονάδες xenon των απερχόμενων μοντέλων. Οι νέες BMW Σειρά 4 Coupe και BMW Σειρά 4 Gran Coupe έχουν τώρα πιο σφιχτή ρύθμιση ανάρτησης για πιο σπορ συμπεριφορά χωρίς να υπονομεύεται η οδηγική άνεση.

Όλα τα μοντέλα της νέας BMW Σειράς 4 προσφέρουν πιο αξιόπιστη ευστάθεια σε ευθεία πορεία και πιο «επικοινωνιακό» σύστημα διεύθυνσης. Το προαιρετικό σύστημα πλοήγησης Navigation για τη νέα BMW Σειρά 4 περιλαμβάνει τώρα μία οθόνη με μεγάλα εικονίδια που είναι πιο εύχρηστα. Προαιρετικά διατίθεται και Multifunctional Instrument Display, που προσφέρει στον οδηγό τη δυνατότητα επιλογής διαφορετικής απεικόνισης για όλες τις ενδείξεις, ανάλογα με το επιθυμητό πρόγραμμα οδηγικής εμπειρίας.   

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή