«Παραλύει» το κράτος από την 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

Χωρίς μέσα μαζικής μεταφοράς οι μετακινήσεις, απροσπέλαστο το κέντρο από συγκεντρώσεις
Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2006 08:32
A- A A+

Παραλύει σήμερα το κράτος από την 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ με βασικά αιτήματα την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης που καθορίζεται στον προϋπολογισμό του 2007, την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, το ασφαλιστικό, το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ΟΤΕ, καθώς και την μη υλοποίηση των υποσχέσεων για τους μισθούς στον δημόσιο τομέα.

Ετσι, ολόκληρο το 24ωρο δρομολόγια δεν θα πραγματοποιήσει ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, το μετρό, το τραμ και ο προαστιακός, ενώ από τον ΟΣΕ θα εκτελεστούν τα λεγόμενα δρομολόγια κοινωνικών αναγκών.

Στάση εργασίας από τις 8 το πρωΐ έως τη λήξη της βάρδιας στις 10 το βράδυ πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ, ενώ τα μπλε λεωφορεία δεν θα κυκλοφορήσουν από τις 5-7:30 π.μ και από τις 22:30-24:00΄.

Προβλήματα θα προκληθούν και στις αεροπορικές πτήσεις, αφού στην απεργία συμμετέχει η Ομοσπονδία Συλλόγων Πολιτικής Αεροπορίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 μ.μ.

Κλειστά θα είναι σήμερα Τετάρτη τα δημόσια σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει ΟΛΜΕ και ΔΟΕ. 24ωρη απεργία έχουν κηρύξει οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί (ΟΙΕΛΕ) και οι πανεπιστημιακοί καθηγητές (ΠΟΣΔΕΠ).

Μόνο τα έκτακτα περιστατικά θα εξυπηρετούνται σήμερα και αύριο τα δημόσια νοσοκομεία και το ΙΚΑ, ενώ κλειστά θα είναι και τα φαρμακεία σε ολόκληρη τη χώρα.

Επίσης σήμερα απεργούν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, στον ιδιωτικό τομέα και οι τραπεζοϋπάλληλοι.

Οι κινητοποιήσεις επεκτείνονται στον ήδη βεβαρημένο χώρο των λιμανιών, αφού η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία έχει κηρύξει για σήμερα στάση εργασίας από τις 8 το πρωί έως 12 το μεσημέρι και η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος 24ωρη απεργία.

Στο πλαίσιο της σημερινής γενικής απεργίας, θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο από τις διοικήσεις της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις 12 το μεσημέρι στο Πεδίον του Αρεως, ενώ χωριστή συγκέντρωση οργανώνει το ΠΑΜΕ.

Προσυγκεντρώσεις, που θα πραγματοποιηθούν νωρίτερα σήμερα από Ομοσπονδίες εργαζομένων σε διάφορα σημεία της πόλης, θα κάνουν απροσπέλαστο το κέντρο για τους οδηγούς.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή