Στο Λίβανο αύριο ο Γιώργος Παπανδρέου

Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2006 14:53
A- A A+

Στον Λίβανο θα μεταβεί αύριο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Α. Παπανδρέου, επικεφαλής αντιπροσωπείας κομμάτων της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, κατόπιν προσκλήσεως του Προοδευτικού Σοσιαλιστικού Κόμματος του Λιβάνου και του Προέδρου του, Ουαλίντ Τζουμπλάτ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου, Φουάντ Σινιόρα και θα παρακαθίσει σε δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν της αντιπροσωπείας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ο πρωθυπουργός του Λιβάνου.

Ο κ. Παπανδρέου θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο του Προοδευτικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Ουαλίντ Τζουμπλάτ.

Η αντιπροσωπεία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς θα συναντηθεί με 25 ηγέτες και προσωπικότητες του Κινήματος της 14ης Μαρτίου, το οποίο δημιουργήθηκε στις 14 Μαρτίου 2005, όταν ένα εκατομμύριο πολίτες του Λιβάνου διαδήλωσαν στην Βηρυτό, ζητώντας να βρεθούν οι ένοχοι για την δολοφονία του τότε πρωθυπουργού, Ραφίκ Χαρίρι.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, σκοπός της επίσκεψης της αντιπροσωπείας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στην Βηρυτό, είναι να εκφράσει την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της στο Κίνημα της 14ης Μαρτίου και στην κυβέρνηση του Φουάντ Σινιόρα, καθώς επίσης και να ανταλλάξει απόψεις με προσωπικότητες του Λιβάνου, ώστε να αναζητηθεί μια κοινή πλατφόρμα πρωτοβουλιών και δράσεων που θα επιτρέψουν να βγει η χώρα από την σημερινή κρίση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή