Όλα είναι σημαντικά και τα πάντα ασήμαντα

«Α kind of fierce» της Κατερίνας Ανδρέου στην Πειραιώς 260, στις 10 και 11 Ιουνίου
Σάββατο, 10 Ιουνίου 2017 09:30
Emila Milewska

Η αμφίσημη φύση του κανόνα και η σχετική έννοια της ελευθερίας κεντρίζουν το ενδιαφέρον της Κατερίνας Ανδρέου και την οδηγούν σε γραφές, που αφήνουν την ψευδαίσθηση της ελεύθερης βούλησης.

A- A A+

Έχοντας βραβευτεί με το ευρωπαϊκό Prix Jardin d’Europe 2016, το έργο της χορογράφου και χορεύτριας Κατερίνας Ανδρέου, «Α kind of fierce», επανέρχεται στο Φεστιβάλ Αθηνών στην Πειραιώς 260, στις 10 και 11 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ.

Η παράσταση έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2016 και, κατόπιν, παρουσιάστηκε στο Im PulsTanz Festival (Βιέννη), στο CDC Atelier de Paris Carolyn Carlson, στο NEXT (Valenciennes), στο Εθνικό Κέντρο Χορογραφίας της Νάντης και στο Φεστιβάλ Parallèle (Μασσαλία).

EMILA MILEWSKA

Η αμφίσημη φύση του κανόνα και η σχετική έννοια της ελευθερίας κεντρίζουν το ενδιαφέρον της Κατερίνας Ανδρέου και την οδηγούν σε γραφές, που αφήνουν την ψευδαίσθηση της ελεύθερης βούλησης. Το «Α kind of fierce» είναι ένα σόλο. Παρατηρεί τη μοναχική του φύση και παίζει με την ιδέα της έκθεσης και της έκφρασης, προσπαθώντας να μην ξεχάσει ότι η σκηνική δράση αφορά στην παρούσα στιγμή. Γυροφέρνει την ιδέα της τόλμης, ψάχνοντας τη δική του εκδοχή, με στόχο να αφήσει χώρο σε μερικές στιγμές ελευθερίας.

Μέσα από μια διαδικασία που συνδέει την οξύτητα της σκέψης με την αμεσότητα της παρόρμησης, η Κατερίνα Ανδρέου επινοεί τους κανόνες, για να τους χειριστεί, και παίζει με την αντίθεση, με τις ίδιες της τις αναφορές, με τις ίδιες της τις εμμονές. Το έργο της αυτό προσπαθεί να αποφύγει τη νοσταλγία, τον φόβο, το μοιραίο ή την ελπίδα - όλα είναι σημαντικά και τα πάντα ασήμαντα. Είναι ο δικός της «ελεύθερος χορός».

EMILA MILEWSKA
Συντελεστές

Χορογραφία - ερμηνεία - σύλληψη ήχου: Κατερίνα Ανδρέου, βοηθός δραματουργίας: Mυρτώ Κατσίκη, σχεδιασμός φωτισμών: Yannick Fouassier, τεχνικός ήχου: Eric Yvelin.

Πληροφορίες

Πειραιώς 260 (Χώρος Ε): Πειραιώς 260 - Ταύρος, τηλ.: 210 9282900. Τιμές εισιτηρίων: κανονικό: από 15 έως 20 ευρώ, φοιτητικό: 10 ευρώ, ανέργων - ΑΜΕΑ: 5 ευρώ. Πώληση εισιτηρίων: κεντρικά εκδοτήρια Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου: Πανεπιστημίου 39 - εντός στοάς Πεσμαζόγλου (Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00 - 16:00, Σάββατο: 10:00 - 15:00), καταστήματα Reload και βιβλιοπωλεία Ευριπίδης.

EMILA MILEWSKA
Ηλεκτρονικά: greekfestival.gr, τηλεφωνικά: 210 3272000 (καθημερινά και Κυριακές: 9:00 - 21:00). Εκδοτήρια εισιτηρίων λειτουργούν σε όλους τους χώρους των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, τα οποία εξυπηρετούν μόνο την παράσταση της ημέρας και ανοίγουν δύο ώρες πριν την έναρξή της.

naftemporiki.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς