Champions League: «Βασίλισσα» εναντίον «κυρίας» στον τελικό του Κάρντιφ

Σάββατο, 03 Ιουνίου 2017 12:58
UPD:13:23
REUTERS/Rebecca Naden
A- A A+

Δύο από τα βαρύτερα ποδοσφαιρικά brand names θα διεκδικήσουν το τρόπαιο του Champions League απόψε (21:45, ΕΡΤ - Cosmote TV) στην πρωτεύουσα της Ουαλίας, Κάρντιφ.

Γιουβέντους και Ρεάλ Μαδρίτης φέρνουν μαζί τους την κληρονομιά των 22 τελικών στους οποίους έχουν συμμετάσχει, με τη «βασίλισσα» να μετρά το ρεκόρ των 11 τίτλων σε 14 εμφανίσεις και τη «γηραιά κυρία» να εμφανίζει τα τρόπαια του 1985 και 1996, σε οκτώ τελικούς. 

Θεωρητικό φαβορί είναι η Ρεάλ, όμως στην πράξη και επί της ουσίας οι πιθανότητες είναι 50%-50%, αφού το δημιούργημα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι έχει εξελιχθεί σε μια ποδοσφαιρική μηχανή, μετρά τρία συνεχή νταμπλ και πριν από δύο χρόνια έφτασε κοντά στον τίτλο, τον οποίο έχασε από την Μπαρτσελόνα στον τελικό του Μονάχου.

Ο προπονητής των Μαδριλένων, Ζινεντίν Ζιντάν, επιδιώκει να γίνει ο πρώτος μετά τον Αρίγκο Σάκι και ύστερα από 27 χρόνια που θα κάνει το back to back, καθώς ο Ιταλός το είχε κατορθώσει με τη Μίλαν τη διετία 1989-1990.
 
Γιουβέντους και Ρεάλ είχαν τεθεί αντιμέτωπες και στον τελικό του 1988, όταν ο Μιγιάτοβιτς έδωσε τη νίκη με 1-0 στη Ρεάλ, η οποία επέστρεψε στον ευρωπαϊκό θρόνο μετά από 32 χρόνια.

Κάτι αντίστοιχο επιδιώκει η Γιουβέντους, που πανηγύρισε το τελευταίο της τρόπαιο το 1996, δηλαδή μία εικοσαετία πριν. Ο αρχηγός της, ο 39χρονος Τζίτζι Μπουφόν, λαχταρά τον τίτλο γιατί είναι ο μοναδικός που λείπει από τη συλλογή του.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις