Φιλιππίνες: «Πιθανώς απόπειρα ληστείας» το περιστατικό με πυροβολισμούς στο ξενοδοχείο

Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2017 23:56
UPD:02/06/2017 11:21
REUTERS/ERIK DE CASTRO

Τις πρωινές ώρες της Παρασκευή, ακούστηκαν πυρά στο ξενοδοχείο Resorts World, όπως ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης, ενώ υπήρξαν αναφορές και για εκρήξεις, καθώς και για τραυματίες, κάτι που πάντως δεν επιβεβαιώθηκε από τις αρχές.

A- A A+

Το περιστατικό με πυροβολισμούς στο ξενοδοχειακό συγκρότημα στην πρωτεύουσα των Φιλιππινών, Μανίλα, πιθανώς δεν συνδέεται με τρομοκρατία αλλά πρόκειται για απόπειρα ληστείας, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της χώρας Ρόναλντ Ντέλα Ρόσα.

Μιλώντας σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, ο αρχηγός της αστυνομίας επέμεινε ότι η αστυνομία έχει πλέον τον έλεγχο της κατάστασης και σημείωσε ότι είναι πιθανό το Ισλαμικό Κράτος να ανέλαβε την ευθύνη του περιστατικού για προπαγανδιστικούς σκοπούς.

EURONEWS

Πρόσθεσε ότι ένας ένοπλος εισέβαλε μόνος του στο καζίνο, στο συγκρότημα Resorts World, και έβαλε φωτιά σε κάποια τραπέζια.

Όπως είπε, τα πυρά δεν στόχευαν ανθρώπους, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο, ο ένοπλος διαφεύγει της σύλληψης.

Τις πρωινές ώρες της Παρασκευή, ακούστηκαν πυρά στο ξενοδοχείο Resorts World, όπως ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης, ενώ υπήρξαν αναφορές και για εκρήξεις, καθώς και για τραυματίες, κάτι που πάντως δεν επιβεβαιώθηκε μέχρι στιγμής από τις αρχές.

REUTERS/ERIK DE CASTRO

Σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναρτήθηκαν φωτογραφίες του Resorts World που έδειχναν σύννεφα καπνού να βγαίνουν από τις κτηριακές εγκαταστάσεις του συγκροτήματος, το οποίο βρίσκεται απέναντι από το διεθνές αεροδρόμιο της πόλης.

Αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν σε τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς έκαναν λόγο για αρκετούς ενόπλους. Το ειδησεογραφικό δίκτυο ANC μετέδωσε ότι υπήρχαν δύο ένοπλοι που φορούσαν μάσκες και μαύρα ρούχα.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters, AFP

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή