Φιλιππίνες: Πυροβολισμοί σε ξενοδοχειακό συγκρότημα

Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2017 20:48
UPD:02/06/2017 11:20
TWITTER/@Russ_Warrior

Σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναρτήθηκαν φωτογραφίες του «Resorts World» που έδειχναν σύννεφα καπνού να βγαίνουν από τις κτηριακές εγκαταστάσεις του συγκροτήματος, το οποίο βρίσκεται απέναντι από το διεθνές αεροδρόμιο της πόλης.

A- A A+

Περιστατικό με πυροβολισμούς σημειώθηκε στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Resorts World στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, Μανίλα, τα ξημερώματα της Παρασκευής (τοπική ώρα).

Τοπικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για αρκετούς τραυματίες, πληροφορία που πάντως δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής, ενώ υπήρξαν αναφορές και για εκρήξεις.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες έχουν πλέον τον έλεγχο της κατάστασης.

Την ευθύνη για το περιστατικό ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, με ανάρτησή της στο διαδίκτυο.

EURONEWS

Πάντως, ο αρχηγός της αστυνομίας των Φιλιππίνων δήλωσε ότι δεν υπάρχει ένδειξη πως το περιστατικό σχετίζεται με τρομοκρατία και σημείωσε ότι ενδεχομένως να πρόκειται για απόπειρα ληστείας, υποστηρίζοντας πως το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για προπαγανδιστικούς σκοπούς. Όπως είπε, τα πυρά δεν στόχευαν ανθρώπους.

Σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναρτήθηκαν φωτογραφίες του Resorts World που έδειχναν σύννεφα καπνού να βγαίνουν από τις κτηριακές εγκαταστάσεις του συγκροτήματος, το οποίο βρίσκεται απέναντι από το διεθνές αεροδρόμιο της πόλης.

Αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν σε τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς έκαναν λόγο για αρκετούς ενόπλους. Το ειδησεογραφικό δίκτυο ANC μετέδωσε ότι υπήρχαν δύο ένοπλοι που φορούσαν μάσκες και μαύρα ρούχα.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters, AFP

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή