Opel - ερευνητικό project Ko-HAF

Σε τροχιά αυτοματοποιημένης οδήγησης
Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2017 15:37

Η εταιρεία συμμετέχει στο «Ko-HAF - Kooperatives hochautomatisiertes Fahren», ένα γερμανικό project με θέμα την υψηλού επιπέδου αυτοματοποιημένη οδήγηση, που πρόσφατα παρουσίασε τα μεσοπρόθεσμα αποτελέσματά του.

A- A A+

Από την έντυπη έκδοση

Μία υψηλού επιπέδου αυτοματοποιημένη οδήγηση σε πραγματικές συνθήκες στον γερμανικό αυτοκινητόδρομο βρίσκεται πολύ κοντά στην υλοποίηση, χάρη σε προγράμματα έρευνας και εξέλιξης που υποστηρίζει η Opel. Η εταιρεία συμμετέχει στο «Ko-HAF - Kooperatives hochautomatisiertes Fahren», ένα γερμανικό project με θέμα την υψηλού επιπέδου αυτοματοποιημένη οδήγηση, που πρόσφατα παρουσίασε τα μεσοπρόθεσμα αποτελέσματά του.

Το Ko-HAF ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2015 και θα ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο του 2018. Συνεργατικά συστήματα προηγμένης, αυτοματοποιημένης οδήγησης δεν χρειάζεται να παρακολουθούνται συνεχώς από τον οδηγό. Οι οδηγοί μπορούν να ασχολούνται με άλλα πράγματα, αλλά όταν τους προειδοποιεί το σύστημα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να αναλαμβάνουν τον έλεγχο του αυτοκινήτου σε ορισμένο χρονικό διάστημα. Επομένως, το όχημα πρέπει να λειτουργεί «προνοητικά», δηλαδή να «βλέπει» πιο μπροστά με τους δικούς του αισθητήρες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή